Eğitim

Muzaffer İzgü ile çocuk edebiyatı sempozyumu Cebeci’de

0

Ankara Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOGEM) tarafından düzenlenen 3. Ulusal Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Sempozyumu, 5-7 Ekim tarihlerinde üniversitenin Cebeci Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek.
Çok sayıda biliminsanı, yazar ve çizerin buluşacağı sempozyuma ‘onur konuğu’ olarak gülmece ve çocuk edebiyatının büyük ustası Muzaffer İzgü onur konuğu olarak katılacak. 3. Ulusal Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Sempozyumu’nda, okuma kültürü edindirmenin, düşünen-duyarlı birey yetiştirmenin temel birer aracı olarak çocuk ve gençlik edebiyatı yapıtları birçok değişkeniyle incelenecek.
Sempozyumda bilimsel gelişmeler ışığında 0-18 ve 18-24 yaşlarındaki çocuk ve gençlere seslenen edebiyat yapıtlarının, ülkemizdeki dünkü ve bugünkü durumunun saptanması, sorunlarının belirlenmesi ve belirlenen sorunlara çözüm önerilerinin oluşturulması amaçlanıyor.

Muzaffer İZGÜ’nün, 6 Ekim 2006 yılında gerçekleştirilen 2. Ulusal Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Sempozyumu değerlendirme toplantısında  “Bu fakültenin önüne ‘okuyan çocuk’ yontusu (heykeli) konulmasını öneriyorum. Eğitim Bilimleri Fakültesi, ülkemizde çocuk ve gençlerin eğitimiyle yakından ilgili birçok önemli etkinliğe ev sahipliği yapmıştır. Bunun için Üniversitenin yetkililerinden, kitap okuyan bir çocuk yontusunun da Fakülte önüne konulmasını özellikle diliyorum.” önerisi üzerine, dönemin Rektörü Prof. Dr. Nusret ARAS’ın katkısıyla İvane Tsiskadze tarafından 2007’de yapılan yontu(heykel) aynı yıl Eğitim Bilimleri Fakültesi önüne konulmuştu.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.