Dünya

“Müslümanların Masumiyeti” filminin yapımcısı tutuklandı

0

Dünyanın çeşitli kesimlerinde protestolara yol açan islam karşıtı “Müslümanların Masumiyeti” filminin yayınlanmasında katkısı olduğu düşünülen bir kişi tutuklandı. ABD’nin Los Angeles kentindeki mahkeme bu kişinin kefaletle serbest bırakılma talebini reddetti.

Davaya bakan hakim, 55 yaşındaki Nakoula Basseley Nakoula’nın geçmişteki aldatmacalarına da göndermede bulunarak, kefaletle salıverilmesi durumunda kaçabileceğine hükmetti.

Nakoula 2011 yılında bir bankayı dolandırmaktan aldığı hapis cezası ardından şartlı tahliye koşullarını ihlal ettiği için soruşturmaya tabi tutulmuştu. Nakoula 2010 yılında 21 ay hapis cezası almış ve şartlı tahliye koşulu olarak beş yıl boyunca bir polis memurunun izni olmadan bilgisayar ve internet kullanması yasaklanmıştı.

Gözaltına alınma nedeninin tartışmalara yol açan film ile bir ilgisi olmadığı açıklandı. Mısırlı bir Kıpti olan Nakoula’nın Müslümanların Masumiyeti isimli filmin 14 dakikalık tanıtımının prodğktörü olduğu söyleniyor.

Söz konusu filmin yayınlanmasının yarattığı tepkiler nedeniyle Nakoula saklanmaktaydı. Filmde Arapça dublaj yapılan bir bölüm, Muhammet Peygamber’le alay edildiği iddiasıyla geniş çaplı tepki toplamıştı.

Amerika Birleşik Devletleri yapımı olan “Müslümanların Masumiyeti” filmi, Ortadoğu’dan Kuzey Afrika ve Sri Lanka’ya kadar birçok ülkede, yer yer şiddet içeren protestolara neden oldu.

Bingazi’deki protestolar sırasında, ABD’nin Libya Büyükelçisi Chris Stevens ve 3 Amerikalı personelin aralarında olduğu çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.

(BBC)

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.