31 Mart yerel seçimleriDoğa MücadelesiManşet

Murat Kurum’dan Heybeliada’da sanatoryum vaadi: Gençlik kampı yapılacakmış

0
Heybeliada

AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum, Heybeliada’daki Çamlimanı mevkiinde yer alan Heybeliada Sanatoryumu’nun bir gençlik merkezine dönüştürüleceğini ifade etti.

Yerel seçimler öncesinde yaptığı ilçe ziyaretleri kapsamında Adalar’ı ziyaret eden Murat Kurum, konuşmasında Adalar’da yapılması planlanan projelerinden söz ederken, Diyanet’e devredildiği bilinen ve henüz akıbeti belli olmayan Heybeliada Sanatoryumu’na da değindi ve “Gençlerimiz için sanatoryumu bundan sonra gençlik kampı olarak Adalar’ın gençliğine armağan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Mikro iklim özellikleri nedeniyle dünyanın havası en temiz noktalarından birinde yer alan ve Adalıların sağlık merkezi kalması için mücadele verdiği Heybeliada Sanatoryumu ve Çamlimanı, son yıllarda Diyanet’e devredilmesiyle gündeme gelmişti.

Heybeliada Mahalle Meclisi Girişimi, Murat Kurum’un açıklaması üzerine itirazını dile getirdi. Twitter’da paylaşılan mesajda, “Sanatoryumu sağlık merkezi olarak geri istiyoruz. Çamlimanı’nı ve tüm kıyıları geri istiyoruz” denildi.

Heybeliada Çamlimanı’nda ne olmuştu?

Türkiye’nin ilk pandemi hastanesi olarak bilinen Heybeliada Sanatoryumu‘nun kıyı parselinin İstanbul Müftülüğü aracılığıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’na devri için verilen yürütmeyi durdurma kararı, 11 Mart’ta kaldırılmıştı.

Kıyının ne amaçla kullanılacağı hala netleşmedi ve ada halkı, bölgenin korunması ısrarını sürdürüyor.

‣ Mahkeme, Heybeliada Sanatoryumu’nun Diyanet’e tahsisini iptal etti
‣ Diyanet’ten açıklama: Hastane değildi boştu, iade etmeye hazırız
‣ ‘Heybeliada Sanatoryum’u sağlık kompleksi olsun’

İstanbul 2. İdare Mahkemesi‘nin daha önce verdiği arazinin boşaltılmasını durduran yürütmeyi durdurma kararı, son kararla birlikte kaldırıldı. Bu kararın ardından arazinin boşaltılması ve yeniden inşası işlemlerinin her an başlayabileceği ifade ediliyor.

Yeşil Gazete’ye konuşan Dünya Mirası Adalar Girişimi‘nde gönüllü Derya Tolgay, “Politik ve siyasi birçok çabayla, buranın yeninden planlanabilir bir oyun parkı gibi görülmesi tuhaf, bunun olmaması gerekiyor” dedi ve Adalar’daki sivil inisiyatifler olarak, Adaların her tarafının deniz olması ve hiçbirimizin denize ulaşamıyor olması gibi muazzam bir kıyı sorunu yaşarken, hem Çamlimanı hem de diğer kıyılar için mücadeleyi her türlü eylem ve çalışmayla sürdüreceklerini ifade etti.

You may also like

Comments

Comments are closed.