2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiye

Murat Kurum: 232 bin bina ya yıkık ya da hasarlı

0
Drone: Cevat EZGİN

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 232 bin binanın yıkık ya da hasarlı durumda olduğunu açıkladı. Kurum ayrıca beş ildeki hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını kaydetti.

UNDP depremlerde 600 bine yakın binanın yıkıldığını bildirmişti 

Depremden hasar alan toplam 1 milyon 712 bin binada inceleme yapıldığını bildiren Murat Kurum, iki ayda 11 il ve köylerde 309 bin konutun yapımına başlanacağını duyurdu.

Malatya‘da konuşan Kurum, “Bakanlığımızda tüm ekiplerimizle Malatya’mızda hasar tespit çalışmalarını yerinde görmek hem de Malatya’mızın inşasına yönelik istişarede bulunmak amacıyla bir araya geldik. Malatya’da yapılacak yerleşim yerlerine, sanayi alanlarına ilişkin görüşlerini dinledik ve kararlar aldık” dedi. 

“Seferberlik” anlayışıyla çalışmalarını aralıksız devam ettirdiklerini belirten Murat Kurum, “Geçici barınma ve hasar tespit çalışmaları noktasında TOKİ’mizle özel sektörümüzle çadır kent kurulumundan sonra konteyner kentler, prefabrik yapıların inşa sürecini yönetiyoruz. Konteyner kentlerimizde sıcak sularımızı akacak, vatandaşlarımız günlük ihtiyaçlarını karşılayacakları imkanlara sahip olacak. Malatya’da 5.7 büyüklüğünde bir deprem daha yaşadık. Battalgazi, Yeşilyurt, Doğanşehir’de hasar çalışmaları çerçevesinde binalara ekiplerimiz bir kez daha bakmaya başladı” ifadelerini kullandı.

Malatya Afet Koordinasyon Merkezi‘nde açıklamalarda bulunan Bakan Murat Kurum, “Depremden hasar alan toplam 1 milyon 712 bin binada inceleme yaptık, 232 bin 632 binanın da acil yıkılacak veya ağır hasarlı olduğu tespit edildi. 2 ayda 11 il ve köylerde 309 bin konutun yapımı başlayacak” dedi.

Depremlerin ardından vatandaşlar “Devlet nerede?” ya da “Devlet yok mu?” veya “AFAD nerede AFAD?” diye sormuştu ancak depremlere ilişkin olarak Bakan Murat Kurum, “Bir devletin milleti için alabileceği en hızlı aksiyonu aldık” dedi ve ekledi:

“Cumhurbaşkanımızın da AFAD’la koordine ettiği ilgili bakanlarımızın, belediyelerimizin görebileceği en hızlı refleksi alarak depremzede kardeşlerimizin sıcak yuvaya kavuşması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

You may also like

Comments

Comments are closed.