ManşetTürkiye

Munzur’da barajcı şirkete öfke

0
munzurda öfke
Munzur vadisinde baraj projelerine öfke büyüyor
munzurda öfke

Munzur vadisinde baraj projelerine öfke büyüyor

Munzur Vadisi Milli Parkı üzerinde yapımı düşünülen ve ihalesi Hazal Elektrik A.Ş. tarafından alınan Bozkaya Barajı için jandarma eşliğinde sondaj çalışması yapıldığı duyumu alan yüzlerce Dersimli olay yerine gitti. Şirket çalışanlarına tepki gösteren gruptan bazıları sondaj çalışması yürüten iş makinesini yakmak istedi. İş makinesinin hortumlarını yakan ve camlarını kıran gruba Belediye Başkanı Edibe Şahin ile bazı kurum temsilcileri engel olmaya çalıştı. Tunceli-Ovacık karayolunu iki saat kadar trafiğe kapatan grubu sakinleştirmek için harcanan yoğun çabanın ardından grup üyeleri iş makinesini yakmaktan vazgeçti. Kitleyi sakinleştirmek için yoğun çaba sarf eden İHD Tunceli Temsilcisi Avukat Barış Yıldırım, Uzun Devreli Gelişim Planı hazırlanmadan Munzur Vadisi Milli Parkı üzerinde baraj çalışmasının hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Yıldırım, “Yasal olarak devlet burayı korumakla yükümlü iken, jandarma teşkilatı bizim yanımızda yer almakla yükümlü iken burada milli parklar yasasına muhalefet edilerek işlenen suça müdahale etmekle hükümlü iken, maalesef mühendislerin güvenliğini sağlamak için jandarma buraya geliyor. Şimdi devlet milli parkı savunacağı yerde bizler yurttaşlar olarak devlete karşı milli parkı savunuyoruz var mı böyle bir şey” dedi.

Belediye Başkanı Edibe Şahin ise yaptığı konuşmada barajlar konusunda Tuncelililerin sabrının fazla sınanmaması gerektiğini belirterek, “Şu ana kadar insanlarımız sessiz ve sakin duruyorlarsa bize verilen sözler üzerine duruldu. Çünkü Uzunçayır Barajından sonra diğer baraj projeleri tekrar gözden geçirilecek gerekirse diğerleri yapılmayacak dendi. Halkımız şu anda bekliyor diğer barajların yapılmayacağı konusunda umudu olduğu için bekliyor. Şu unutulmamalı bizim sabrımız çok fazla sınanmamalı. Bundan sonra hiçbir biçimde burada mühendisiyle, işçisiyle, emekçisiyle buraya gelen hiç kimseye acınmayacaktır. Biz şunu çok iyi biliyoruz her bir baraj projesi yeniden yerinden edilme, yeniden göçtür ve biz tarihimizde bunu çok yaşadık. Artık yeni bir tanesine geçit vermeyeceğiz. Göç etmeyeceğiz, göç ettirilmeyeceğiz. Onun için de buraya her gelen çalışan her kim olursa olsun bunu göz önünde bulundurulmalıdır. Halkın sabrı taşmak üzeredir her zaman bu kadar makul olunmayabilir bunun altını çizmek istiyorum” dedi.

Yapılan açıklamalarda sakinleşen kitle sondaj makinesinin olay yerinden ayrılmasına izin verirken, yol da yeniden trafiğe açıldı.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.