Spor

Muhammed Ali’nin Mickey’si Angelo Dundee hayatını kaybetti

0

Muhammed Ali’nin en önemli boks müsabakalarında ringin kenarında duran. Dünyanın en önemli boks antrenörlerinden, sinemaseverlere Rocky Balboa’nın antrenörü Mickey’i anımsatan Angelo Dundee 90 yaşında vefat etti.

Dundee’nin ailesi, “Angelo ölürken ailesi ve arkadaşları onun yanındaydı. Geçen ay Muhammed Ali’nin doğum gününü kutladığı için çko mutluydu. Hâlâ yapacak çok şeyi vardı. Fakat müthiş ve dolu dolu yaşadı” dedi.

En iyi boksörleri yetiştiren ve en önemli yeteneği sporcularını motive etmek olarak gösterilen Angelo, Florida, Tampa’daki evinde vefat etti.

Ali ile çalışırken kariyerinin en önemli günlerini geçiren Angelo, aralarında Sugar Ray Leonard ve George Foreman da dahil olmak üzere 15 dünya şampiyonunu yetiştirmişti.

Bu sporun en önemli figürlerinden biri olan Dundee, 1994 yılında Boks Hall of Fame’ine girmeye hak kazanmıştı.

Muhammed Ali’nin dünyanın en iyi boksörlerinden biri olmasına yardım eden Dundee hakkında konuşan Bob Arum, “Sadece bu yüzden bile hatırlanması gereken çok önemli bir insandı” dedi.

Ali’yi kurtarmıştı!
Dundee’nin en unutulmaz hatıralarından biri Ali’nin Henry Cooper’la Wembley’de olan dövüşüydü. O zamanlar Cassius Clay adını kullanan ve henüz müslümanlığa geçmemiş Ali, dördüncü raund sona ererken az daha nakavt oluyordu.

Ardından Dundee, Ali’ye biraz tuz ruhu koklattı. (Ki o yıllarda bunu yapmak yasaktı) Tuz ruhunu burnuna çeken Ali bir anda hayata dönmüştü! Duyuları açılan yıldıza Dundee ilginç bir yardımda daha bulunacaktı. Tuz ruhunu Ali’nin eldivenine damlatan zeki antrenör, hakeme gidip, “Bu eldiven delindiyenisi lazım” demişti. Ali kendisine yeni bir eldiven aranırken toparlanıyor, titreyen bacaklarına derman geliyordu. (Zaten bu olaydan sonra, ring kenarında boksörün ikinci bir eldiven bulundurma kuralı getirilecekti)

Beşinci raunda yenilenerek giren Ali, Cooper’ın işini bitirmişti. Göz altı kanayan ve kaşı açılan Cooper’a teknik nakavat geliyor, Ali maçı Dundee’nin müthiş taktiğiyle kazanıyordu. Efsane boksör 1964’te BBC’ye konuşacak, “Bana öyle sert vuruyordu ki, Afrika’daki atalarım hissediyordu” diyecekti.

(eurosport)

 

 

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.