2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİİfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternetTürkiye

Muhabirimiz Fırat Bulut, serbest bırakıldı: Gerçekleri duyurmaya devam edeceğiz

0

Kahramanmaraş merkezli depremlerden hemen sonra depremden etkilenen şehirlere giderek bölgedeki gerçekleri tüm çıplaklığıyla ilk günden bu yana göstermeye çalışan muhabirimiz, gazeteci Fırat Bulut,  “alenen bilgi yaymak” suçlaması ile dün gece (9 Mart) saat 23.00’da alındığı gözaltının ardından, 14.50’de serbest bırakıldı. Bulut’a yönelik soruşturma Dezenformasyon Yasası‘nın 217/A maddesine konu olan ‘alanen yanıltıcı bilgi yayma‘ suçlamasıyla sürdürülecek.

Fırat Bulut’un avukatı Kerem Altıparmak, Bulut’un deprem bölgesinden yaptığı haberler nedeniyle halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçu kapsamında Çubuk’ta segbis yoluyla ifade verdiğini ve savcılığın Bulut hakkında talep ettiği adli koruma tedbirlerini reddettiğini bildirdi. Fırat Bulut’un serbest bırakılmasına karar verildi.

Fırat Bulut’un “alenen yanıltıcı bilgi yayma” kapsamında suçlandığı haberleri arasında Yeşil Gazete‘ye yayımlanan “Eksi 15 derecede yaşam mücadelesi: Malatya, Doğanşehir’de acilen çadıra ihtiyaç var” başlıklı haberi ile asbesti konu alan haberi de bulunuyor. Fırat Bulut, serbest bırakılmasının ardından şu mesajı paylaştı:

“Gözaltına alındığım ilk andan itibaren durumumu takip eden TGS, Disk Basın-İş ve çalıştığım kurumlar Gazete Duvar, Yeşil Gazete, Munzur Press’e ve dayanışma gösteren tüm meslektaşlarıma  doğa ve hak savunucularına teşekkür ederim.”

Yargılama süreci devam eden Gazeteci Fırat Bulut, “Gerçekleri duyurmaya devam edeceğiz” dedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.