DoğaManşetYerel

Muğla’da 29 hektarlık ormanlık alan kül oldu

0

Muğla‘nın Menteşe ve Kavaklıdere ilçelerinde dün meydana gelen yangınlar sebebiyle 29 hektarlık alanın zarar gördüğü aktarıldı.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangınların söndürülmesi için, bölgeye çevre illerden de ekipler gönderildi.

Beş dakika arayla iki yangın

Menteşe ilçesinin Göktepe Mahallesi Kavaklı mevkiinde kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda dün saat 18.30 civarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Çıkan yangından beş dakika sonra da Kavaklıdere ilçesindeki Sazlık Yaylası‘nda da yangın meydana geldi.

Saatler sonra kontrol altına alınabildi

Sazak yaylasındaki yangın beş saat, Kavaklı mevkiindeki yangın ise yedi saatlik müdahale sonucu güçlükle kontrol altına alındı.

Yangınlar, rüzgarın da etkisiyle büyürken; yangının söndürülmesi için bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Menteşe’deki yangına 24 arazöz, 13 su tankeri, dört ilk müdahale aracı, sekiz dozer ve 150 orman işçisiyle müdahale edildi. Kavaklıdere’deki yangına ise altı arazöz, dört su tankeri, iki ilk müdahale aracı, bir dozer ve 100’ün üzerinde orman personeli müdahale etti.

Yangın söndürme çalışmalarına, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe, Kavaklıdere ve Yatağan belediyelerinin itfaiye ekipleri de destek verdi.

Aydın, Denizli, Manisa ve İzmir illerinden de yangın bölgelerine takviye ekipler gönderildi.

‘Sabotaj ihtimali yok’

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, yangın söndürme çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür etti:

Şiddetli rüzgar nedeniyle yüreğimiz ağzımıza geldi. 7’den 70’e herkesin olağanüstü emekleriyle alevler kontrol alındı. Yangının söndürülmesinde emeği geçen herkese minnettarım.”

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Menteşe’deki yangında 25 hektar, Kavaklıdere’deki yangında da dört hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü bilgisini paylaşırken, çıkan yangınlarda herhangi bir sabotaj ihtimalinin olmadığını kaydetti.

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.