TürkiyeManşet

Muğla ve Antalya şiddetli yağışın etkisinde

0

Sağanak yağışlar Muğla ve Antalya‘yı etkisi altına aldı. Antalya’nın Alanya ilçesinde aşırı yağış nedeniyle dereler taştı. Sera ve tarım arazileri sular altında kaldı.

Muğla’nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinde de sağanak sonrası su baskınları meydana gelirken, çok sayıda araç hasar gördü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, aralarında Muğla ve Antalya’nın da olduğu 15 ilde meydana gelecek şiddetli yağışlar için uyarıda bulunmuştu. 

Seraları su bastı

Alanya’da son 24 saatte metrekareye 71 kilogram yağış düştü. Yağış nedeniyle bazı tarım alanlarını ve seraları su bastı. Alara Mahallesi‘nde Alaraçayı‘nı besleyen bazı derelerin taşması nedeniyle muz seraları ve portakal bahçeleri suyla doldu.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde gece saatlerinde başlayan sağanak ve dolu kent merkezi başta olmak üzere, yarımada genelinde etkili oldu. Dolu nedeniyle cadde ve sokaklar beyaza bürünürken, Yalıkavak Mahallesi’nde sağanak sonrasında bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi‘nden yapılan açıklamada, ekiplerin ilçede bir mahsur kalma olayına, 12 kanalizasyon taşmasına ve 50 su baskınına müdahale ettiği bildirildi.

Marmaris ilçesinde de son 24 saatte metrekareye 160,2 kilogram yağış düştü. Beldibi Mahallesi Gökbel mevkiinde heyelan ve sağanak nedeniyle ağaçlar ve elektrik direkleri devrildi.

Turunç ve Hisarönü mahallelerinde de karayoluna düşen kaya parçaları ekiplerce temizlendi. Belediye ekiplerinin ilçe genelinde iki mahsur kalma, 71 su baskını, 53 kanalizasyon ve yağmur suyu ızgara tıkanıklığına müdahale ettiği kaydedildi.

Şehirde bir süredir etkili olan yağış nedeniyle bazı tarım arazilerini su bastı. Köyceğiz ve Ortaca ilçelerinde de narenciye ve nar bahçeleri suyla doldu.

Sağanak sonrası yüksek kesimlerden gelen çamurlu su dolayısıyla denizin rengi kahverengiye dönüştü.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.