Doğa MücadelesiManşet

Muğla Çevre Platformu’ndan Gökova ve Bodrum’da sit alanları imara açılacak uyarısı

0

Muğla Çevre Platformu’na göre, Özel Çevre Koruma Bölgeleri’nin (ÖÇKB) turizm alanı yapılması söz konusu. Bu kapsamda Gökova Körfezi’nin yüde 75’i, Bodrum’daki sit alanlarınınsa yüzde 77’si imara açılacak.

Muğla Valisi Amir Çiçek ise Gökova Körfezi dahil kentteki birçok bölge için hazırlanan raporun, söz konusu bölgelerin imara açılacağı anlamına gelmediğini iddia etti.

Change.org üzerinde “Bırakın Muğla’nın Kıyıları, Koyları, Ormanları, Köyleri, Sulak Alanları Doğal Kalsın!” başlıklı bir imza kampanyası da başlatan platforma göre ayrıca Karaada ve Kissebükü kullanıma açılacak, Datça Yarımadası ve Hisarönü Körfezi’nin yarısına yakını, Gökova Körfezi kıyılarının tamamı ve körfeze bakan yamaçlar; Fethiye’deki Göcek kıyıları ve adaları, Ölüdeniz kıyıları ve Kelebekler Vadisi’nin ‘beton kamyonlarının insafına terk edilcek.’

Muğla Çevre Platformu ayrıca değişiklik sonrası ‘mavi yolculuk’, ‘doğa gezileri’, bahçecilik, zeytincilik, doğal tarım ve arıcılık gibi sürdürülebilir sektörler ve yerel ekonomik faaliyetlerin yaşam alanlarının kalmayacağını savunuyor.

Platformun, “Bırakın Muğla’nın Kıyıları, Koyları, Ormanları, Köyleri, Sulak Alanları Doğal Kalsın!” imza kampanyasına buradan imza vermek mümkün.

 

(Diken, Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.