ManşetDoğa MücadelesiYerel

MUÇEV’in kıyı işgali devam ediyor: Valilik yat limanları için izin verdi

0

Türkiye’de yer alan sahiller, plajlar, yat bağlama tesisleri, iskeleler ve koyların devlet eliyle özelleştirilmesi hız kesmeden devam ediyor.  MUÇEV Turizm Ticaret Ltd. Şirketi (MUÇEV) bu kez de Marmaris ve Fethiye’deki iki ayrı projesi için Muğla Valiliği‘nden onay aldı.

Valilik Marmaris’te “Yat Yanaşma Yeri Projesi” ile Fethiye’de “Tekne Bağlama İskelesi Projesi” için “ÇED Gerekli Değildir” kararı verdi.

Projeler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfı ile Muğla Valiliği’ne bağlı Muğla’ya Hizmet Vakfı ortaklığıyla kurulan ve yönetiminde de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı ve kamu bürokratlarının yönetici olarak görev yaptığı MUÇEV tarafından gerçekleştirilecek.

Projelerin toplam maliyeti 33 milyon

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre Fethiye’deki Tekne Bağlama İskelesi Projesi’nin tanıtım dosyasında, proje maliyetinin 24 milyon 445 bin TL olduğu ve inşa edilecek iskeleye uzunlukları 6 metre ile 50 metre arasında olan 300 yatın bağlanabileceği belirtildi.

Valilik, MUÇEV’in Marmaris’e toplam 42 bin 893 metrekarelik alana yapmayı planladığı Yat Yanaşma Yeri Kapasite Artırımı Projesi için de yine 24 Eylül tarihinde ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verdi.

Proje tanıtım dosyasında, ‘Proje kapsamında deniz yüzeyinde mevcut yüzer iskeleye ilave olacak şekilde yüzer iskele ve kıyıda kazıklı iskeleler kurulacak’ dendi. 187 yatın bağlanabileceği bu iskele için de 8 milyon 445 bin TL harcanacak.

İhalesiz ihaleler

Şirketin ülkenin dört bir yanında sahilleri ihalesiz olarak kiraladığı biliniyor. Muğla’nın Menteşe ilçesinde yer alan 25 dönümlük ormanlık alanın 20 yıllık işletmesini ihalesiz bir şekilde üstlendi.  7 Ağustos’ta tarihinde de Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından üç yıl boyunca işletilen ve 3’üncü derece doğal sit alanı olan Aysultan Kadınlar Plajı’nın işletmesini kiralamıştı.

Fethiye ilçesindeki Göcek’te ise 161 yatlık tekne bağlama iskelesi projesi için onay alan MUÇEV, mevcut iskeleyi sökerek yerine yüzer ve kazıklı ‘modern’ iskeleler kuracak.

Şirketin ‘ihalesini’ kazandığı bölgeler arasında DatçaGökova, Akbük, Sarıgerme, Köyceğiz ve Akyaka gibi turizm ve doğal güzellikleri açısından önemli birçok yer bulunuyor.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.