MUÇEV, dava sonucunu beklemeden iskele için inşaata başladı

MUÇEV, dava sonucunu beklemeden arkeolojik sit alanı ve özel çevre koruma bölgesi içerisinde kalan Karacasöğüt’te tekne bağlama iskelesi kapasitesi artırımı için çalışmaya başladı.

Muğla Marmaris‘te arkeolojik sit alanı ve özel çevre koruma bölgesi içerisinde kalan Karacasöğüt’te, MUÇEV, projeye karşı açılan davanın sonucunu beklemeden tekne bağlama iskelesi kapasite artırımı için inşaata başladı.

Proje için Muğla Valiliği tarafından 24 Eylül 2020’de ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir’ kararı alınmıştı.

Marmaris Belediyesi, 60 yat bağlama kapasitesine sahip olan iskelenin 187 yat kapasitesine çıkarılmasının ÇED sürecine tabi yat limanları kapsamında incelenmesi gerektiğini belirterek Muğla İdare Mahkemesi’nde dava açtı. MUÇEV ruhsatı alır almaz bölgede proje çalışmalarına başladı. Bölge halkı, dava sürerken projenin başlamasına tepki gösterdi.

Davacı belediye, şirkete ruhsat vermiş

Birgün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre, Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin konu hakkında verdikleri dilekçeler sonrasında Marmaris Belediyesi’nin dava açtığını, fakat belediyenin şirkete ruhsat verdiğini söyledi:

“Geçtiğimiz günlerde inşaat sahasına iskele yapımında kullanılmak üzere denize çakılacak kazıklar yığıldı, akabinde kazıklar bir bir çakılmaya başlandı. Devam eden dava süreci ve hâlâ yürürlükte olan inşaat yasağı nedeniyle tepki gösteren köy halkı ve çevre gönüllüleri ile halka açık bir toplantı düzenlendi. Bu toplantı esnasında alana apar topar daha boyası kurumamış bir tabela getirilince büyük bir şaşkınlık yaşandı. Tabela okununca anlaşıldı ki daha önce davacı avukatı tarafından verilen bilgiye göre 23 Ağustos’ta dava dosyasına sunulan bilirkişi raporunda ‘ÇED gereklidir’ sonucu olduğu halde davacı belediyenin inşaata ruhsat vermiş olduğu görüldü. MUÇEV’in doğamıza zarar vermesine izin vermeyeceğiz.”

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye’de kömür yatırımlardan tamamen çıkan banka sayısı 4

Türkiye’nin en büyük 17 bankasından sadece dördünün kömür yatırımlarından tamamen çıkma kararı aldı. Temiz enerji projelerine yönelmeyi taahhüt eden banka sayısı ise 12.

[COP29] Zirvenin sonuç metni taslağına tepki yağıyor: Boş kağıda imza istiyorlar

Bakü'deki iklim zirvesinde sona yaklaşılırken COP29 Başkanlığı'nın yayımladığı nihai metnin taslağında iklim finansmanı'nın karşısına 'X' ifadesinin konulması büyük tepki topladı.

[İklim Masası] Toplumun yüzde 79’u iklim değişikliği ile daha güçlü mücadele istiyor

Türkiye halkının yüzde 64'ü iklim değişikliğini günümüzün en önemli sorunu olarak tanımlıyor. Toplumun büyük kesimine göre ise Ankara’nın iklim politikaları yetersiz.

350 hak aktivisti ve sanatçıdan AYM’ye mektup: Katliam Yasası’nı bir an önce iptal edin!

Katliam Yasası'nı esastan görüşecek AYM'ye açık bir mektup yayımlayan 350 hak savunucusu, yasanın bir an önce gündeme alınmasını ve iptalini talep etti.

[COP29] Türkiye’nin iklim politikaları performansı bu yıl da ‘düşük’

Bu yılki İklim Değişikliği Performans Endeksi'nde 53'üncü sırada yer alan Türkiye’de yenilenebilir enerji kapasitesi artarken, bunun fosil yakıtları ikame etmediği vurgulanıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR