Mozambik’de kaçak avcılar son beş yılda 10bin fili katletti

Kaçak avcılar son beş yılda Mozambik’teki fillerin yarısını öldürdü. Öldürülen fil sayısı 10 bine yakın.

25

Mozambik hükümeti tarafından yaptırılan bir araştırmaya göre, son beş yılda ülkedeki fillerin sayısı yüzde 48 oranında azaldı. Beş yıl önce 20 bin olan fil sayısının günümüzde 10 bin 300 civarında olduğu tahmin ediliyor. Mozambik’in kuzeyinde Niassa Ulusal Rezervi’ni de içine alan bölgenin kaçak avdan en fazla etkilenen yer olduğu bildirildi.

Amerikan merkezli Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın direktörü Alastair Nelson’a göre, fil nüfusunun büyük oranda yok edildiği Tanzanya’dan gelen kaçak avcılar da bu düşüşte etkili. Nelson, “Ana sorun yönetim. Kuzey hep uzak ve zayıf yönetilen bir bölge oldu. Bir de yolsuzluk sorunu var” dedi.

Fildişleri Asya’da büyük değer görüyor. Fildişi heykel ya da mücevher imalatında kullanılıyor. Afrika genelinde her yıl 30 bin filin fildişi ticareti nedeniyle öldürüldüğü düşünülüyor.

Sınır Tanımayan Filler Örgütü adlı sivil toplum kuruluşunun verilerine göre, Afrika genelinde 470 bin fil kaldı.

(Deutsche Welle Türkçe)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR