DünyaManşet

Morales, Meksika’ya iltica etti

0

Bolivya‘da ordunun ve sokak olayları çıkaran muhaliflerin baskısıyla istifa eden Devlet Başkanı Evo Morales, Meksika’nın teklifini kabul ederek Bolivya’dan ayrıldı. Morales Bolivya’yı terk etmesine rağmen şiddet olayları devam ediyor. Genelkurmay Başkanı Williams Kaliman ordunun polise yardım için ortak operasyonlara katılacağını açıkladı.

Uçak gönderen Meksika’ya teşekkür

Morales, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, iltica teklifi için Meksika‘ya teşekkür etti. Morales, “Kardeşlerim, Meksika’ya gitmek üzere yola çıkıyorum. Politik nedenlerden dolayı ülkeden ayrılmak canımı acıtıyor. Yakında daha güçlü bir şekilde döneceğim” ifadelerini kullandı. Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard, ülkesinin yaptığı iltica teklifini Morales’in kabul ettiğini ve Meksika’nın göndereceği askeri uçakla ülkeye getirileceğini açıklamıştı.

Meksika, Bolivya’da Morales’i istifaya götüren süreci “darbe” olarak değerlendiren ülkeler arasında yer alıyordu.

Ne olmuştu?

Bolivya’da 20 Ekim’de düzenlenen başkanlık seçimlerinin ardından muhalefet seçimlerde “hile” yapıldığını iddia etmiş ve taraflar karşılıklı olarak destekçilerini sokak gösterilerine çağırmıştı. Tartışmalı seçim sonuçlarının ardından günlerdir seçimlerin iptal edilmesini ve tekrar seçime gidilmesini isteyen muhalifler, Evo Morales’in tekrar seçim yapılacağı duyurusunun ardından, Morales’in katılmadığı seçimler düzenlenene kadar protestoların devam edeceğini açıklamıştı.

Morales, Bolivya Genelkurmay Başkanı Kaliman’ın istifa çağrısının ardından görevi bırakmıştı. Morales, evine saldırıldığını ve hakkında yakalama kararı çıkarıldığını açıklamıştı.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.