DünyaHayvan HaklarıManşet

Misk ördekleri sesleri ve konuşmaları taklit edebiliyormuş

0

Philosophical Transactions of the Royal Society B isimli araştırma dergisinin son sayısında yayımlanan çalışma kapsamında incelenen hayvanlarından biri, başkent Canberra’nın güneybatısındaki Tidbinbilla Doğa Koruma Alanı‘nda yaşayan Ripper isimli ördek.

Bilim insanları, Ripper’ın midilli homurdanması, kapı çarpması, insan öksürmesi ve muhtemelen eski bir bakıcısının favorisi sözünü olan ‘salağın önde gideni’ (You bloody fool) sözünü de taklit edebildiğini belirledi.

Çalışmada ördeğin çıkardığı diğer seslere de yer verilirken, kayıtların 19 ve 26 Temmuz 1987’de, ördek yaklaşık dört yaşındayken yapıldığı belirtildi.

Bilim insanları ayrıca, İngiltere’de yetiştirilen erkek bir misk ördeğinin de iki yaşındayken bakıcısının karakteristik öksürüğünü taklit ettiğini gözlemlediklerini bildirdi.

“Bu sesler daha önce kaydedildi ancak hiçbir zaman ayrıntılı olarak analiz edilmedi ve vokal öğrenme araştırmacıları tarafından şimdiye kadar fark edilmedi” denilen araştırmada, “Diğer bireylerden öğrenilerek ses taklit eden sınırlı sayıda hayvan olduğunu biliyoruz. Çalışmamızda, ördeklerin de bu gruba dahil olduğunu kanıtladık” ifadeleri yer aldı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.