Dünya

Mursi’nin rakibi tutuklandı

0

Mısır’ın devrik lideri Hüsnü Mübarek’in son başbakanı ve haziran ayında gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçiminin en güçlü ikinci adayı Ahmed Şefik, Mübarek’in oğulları Cemal ve Ala’ya haksız kazanç sağladığı gerekçesiyle suçlu bulundu.
    

Halen Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de bulunan Şefik hakkında tutuklama emri çıkartılarak, yurt dışına seyahat etme yasağı getirildi.

Söz konusu karar, eski milletvekili İsam Sultan’ın Mübarek’in oğulları Ala ve Cemal’e, İsmailiye’de Pilotlar Birliği’ne ait 40 bin metre karelik arazinin satışı sırasında haksız kazanç sağladığı gerekçesiyle alındı. Adalet Bakanlığı’na bağlı haksız kazanç tespit birimi uzmanlarının da yer aldığı soruşturma komisyonu, çalışmalarını Pilotlar Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Sekreteri Mahmud Rıda Sakır’ın sunduğu belgeler ışığında değerlendirdi.

Komisyon, eski Mısır Başbakanı Ahmed Şefik’i Pilotlar Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Pilotlar Birliği Arazileri Heyeti’nde arazilerin sınırlarını ve fiyatlarını belirlemekle görevli olması sebebiyle suçlu buldu.

CNN Türk

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.