DoğaManşet

Mimarlar Odası AOÇ için uluslararası kampanya başlatıyor

0

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Ormak Çiftliği (AOÇ) arazisinde mahkeme kararına rağmen inşaatı tamamlanan Başbakanlık binasına ilişkin uluslararası kampanya başlatacak. Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, yurt dışından Türkiye’ye gelecek yabancı devlet temsilcilerine “Bu binayı meşrulaştırmayın” çağrısında bulunacaklarını dile getirdi. Ankara’nın vadilerinin de rant uğruna talan edildiğini söyleyen Candan, “Ankara ciğerlerini, vadilerini ranta dayalı plan değişiklikleriyle kaybediyor” dedi.

aoc-bitti-sira-vadilerde8f07a1904c39949a5ea8

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde basın toplantısı düzenleyen Candan, AOÇ’de yapılan Başbakanlık binasının hukuk tanımaz bir şekilde bittiğini söyledi. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı konutu olarak bu binayı kullanacağı yönündeki haberlere dikkat çeken Candan, “Hem başbakan, hem cumhurbaşkanı yasadışı olarak yapılan kaçak bir binada ülkeyi yönetecekler” dedi. Binanın inşaatı sırasında işçi ölümleri yaşandığını hatırlatan Candan, bu konuda medyanın ve sendikaların üstüne düşen görevi yapmadıklarını söyledi.

Mamak’ta Mavi Göl olarak bilinen bölgede plan değişikliği yapıldığını söyleyen Candan, yapılan bu imar plan değişikliğinde sulak ve ağaçlandırılacak bölgelerin yapılaşmaya açıldığını dile getirdi. Bu durumun İmrahor Vadisini de tehdit ettiğini söyleyen Candan, şehrin tüm vadilerinde inşaat projelerinin hayata geçirilmek istendiğine vurgu yaptı.
Candan, “Ankara ciğerlerini kaybediyor” uyarısı yaptı.

(Evrensel)

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.