ManşetSpor

Milanlı Mexes Puşkaş Ödülü’ne ben de talibim dedi

0

Futbolseverler henüz Zlatan İbrahimovic’in İsveç milli takımı forması altında İngiltere’ye attığı rövaşata golünün etkisini üzerlerinden atamamışken Puşkaş Ödülü 2013 için şimdiden Zlatan’ın rövaşatasına bir rakip geldi bile.

Milan takımında top koşturan Fransız futbolcu Philippe Mexes, Şampiyonlar Ligi C Grubu 5. maçında takımının Anderlecht karşısındaki 2. golünü 71. dakikada kaydederken Zlatan’a, “yalnız değilsin” mesajını yolladı.

İtalyan Milan, Belçikalı rakibiAnderlecht’i3-1’lik sonuçla mağlup ederken son maçlar öncesinde puanını 8’e çıkartarak gruptan çıkmayı da garantiledi.

Bu sezon kadrosunda yeniden yapılanmaya giden ve ligde aldığı başarısız sonuçlar alarak zor günler geçiren Milan, Anderlecht karşısında kazanarak rahat bir nefes almış oldu.

Maç boyunca rakibine karşı belirgin bir üstünlük kuramayan ama bulduğu fırsatları iyi değerlendiren Milan, 47. dakikada Stephan El Sharaawy’nin klas golüyle 1-0 öne geçti. 70’de Nuytinck’in atılmasıyla 10 kişi kalan Anderlecht’e karşı farkı ikiye çıkaran Milan’da, Philippe Mexes’in golü görülmeye değerdi.

Anderlecht 78’de Tom de Sutter ile farkı yeniden bire indirse de, Milan El Shaarawy’nin 90+1’de geliştirdiği atakta Pato ile durumu 3-1 yaptı ve Belçika’dan mutlu ayrıldı.

Mexes’in, Zlatan İbrahimovic’e nazire yapan golü 71. dakikada geldi. Ceza sahasının rakip kaleye göre sol dışında topla buluşan fransız futbolcu, havadan gelen topu göğsü ile yumuşattıktan sonra hafızalardan çıkmayacak bir rövaşata vuruşu ile topu Anderlecht kalecisinin şaşkın bakışları arasında diğer köşeden ağlara gönderdi.

Philippe Mexes’in Puşkaş Ödülü’ne ben de talibim dediği golünü buradan izleyebilirsiniz.

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.