ManşetSpor

Zlatan’ın rövaşatası Puşkaş Ödülünü bir sene gecikmeli alacak

0

FIFA, İsveçli futbolcu Zlatan İbrahimovic’in İngiltere’ye attığı röveşata golünün bu yıl ”Yılın En İyi Golü” adayları arasına alınmayacağını bildirdi.

FIFA tarafından yapılan açıklamada  İsveçli Zlatan Ibrahimovic’in İngiltere ile yapılan hazırlık maçında yaklaşık 25 metreden attığı röveşata golünü, 2012 adaylarının oylanmaya başlamasından sonra atılması nedeniyle ”Yılın En İyi Golü”ne verilen Puşkaş Ödülü adayları arasına alınamayacağı belirtildi. Golün, seçim komitesince 2013’deki ödül için değerlendirmeye alınacağı ifade edildi.

Pozisyonda, İngiltere kalecisi Joe Hart ceza yayı dışında kafayla uzaklaştırmaya çalışmış, kalecinin topa hareketlendiğini görünce kendini birkaç adım geriye atarak topu bekleyen Zlatan Ibrahimovic de kısa düşen topu zaman kaybetmeden mükemmel bir röveşata vuruşu ile İngiltere ağlarına göndermişti. Maçın son dakikasında İsveç, İngiltere karşısında 3 – 2 önde iken gelişen pozisyon buradan izlenebilir.

7 Ocak’ta ”Yılın En İyi Futbolcusu” ödülünün verileceği gece açıklanacak Puskas Ödülü’nün adayları arasında Fenerbahçe’den Moussa Sow ve Slovak Miroslav Stoc da yer alıyor.

(Eurosport)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.