Duyurular

Michael Albert Türkiye’ye geliyor

0

1968 öğrenci hareketinin liderlerinden Michael Albert, Demokratik Özerklik tartışmaları için Türkiye’ye gelerek İstanbul ve Diyarbakır’da yapılacak toplantılara katılacak.

1968 öğrenci hareketi liderlerinden Micheal Albert, demokratik özerkliğin ekonomik temellerine dair tartışmalara katkı sunacak iki konferans için Türkiye’ye geliyor.

Albert, “Katılımcı Ekonomi ve Demokratik Özerklik” başlıklı tartışma toplantılarını BGST Yayınları, BDP Siyaset Akademisi ve DTK’nin organizasyonuyla İstanbul ve Diyarbakır’da gerçekleştirecek.

Türkiye’ye gelecek olan Albert, 8 Eylül’de İstanbul’da, 9-10 Eylül tarihlerinde ise Diyarbakır’daki toplantılar akıtılacak.

Michael Albert Türkiye ziyaretinde, katılımcı ekonomi modelini ve dünyadaki benzer alternatif deneyimleri tartışmaya açacak. Türkiye’de yerel yönetimlerin güçlendirilmesi bağlamında gündeme gelen “Demokratik Özerklik” projesinin ekonomi ayağı hakkında, kadın kooperatifleri, köy komünleri ve özyönetime dayalı alternatif ekonomik girişimlerde bulunan diğer aktivistlerle atölyeler düzenlenecek.

Michael Albert kimdir?

68 öğrenci hareketi liderlerinden olan Albert, halen, Noam Chomsky, Tarık Ali, George Monbiot, Vandana Shiva gibi dünyaca tanınmış aydınların yazdığı saygın bir muhalif internet sitesi olan www.zcommunications.org’un koordinatörlüğünü yürütüyor.

Albert 1990’lardan beri, geleneksel Marksist kuramlara karşı “Katılımcı Ekonomi” adını verdiği, aşağıdan yukarıya örgütlenmeye dayalı alternatif bir ekonomik model üzerine çalışmaktadır.

Albert’ın dünyanın çeşitli yerlerinde verdiği konferanslarda savunduğu bu model, bütün toplumun gerçek söz sahibi olduğu katılımcı bir demokrasi ve özyönetim düşüncesine dayanmaktadır. M. Albert, Latin Amerika ve dünyanın başka bölgelerindeki alternatif ekonomik özyönetim deneyimlerini de incelemektedir.

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.