Michael Albert Türkiye’ye geliyor

1968 öğrenci hareketinin liderlerinden Michael Albert, Demokratik Özerklik tartışmaları için Türkiye’ye gelerek İstanbul ve Diyarbakır’da yapılacak toplantılara katılacak.

1968 öğrenci hareketi liderlerinden Micheal Albert, demokratik özerkliğin ekonomik temellerine dair tartışmalara katkı sunacak iki konferans için Türkiye’ye geliyor.

Albert, “Katılımcı Ekonomi ve Demokratik Özerklik” başlıklı tartışma toplantılarını BGST Yayınları, BDP Siyaset Akademisi ve DTK’nin organizasyonuyla İstanbul ve Diyarbakır’da gerçekleştirecek.

Türkiye’ye gelecek olan Albert, 8 Eylül’de İstanbul’da, 9-10 Eylül tarihlerinde ise Diyarbakır’daki toplantılar akıtılacak.

Michael Albert Türkiye ziyaretinde, katılımcı ekonomi modelini ve dünyadaki benzer alternatif deneyimleri tartışmaya açacak. Türkiye’de yerel yönetimlerin güçlendirilmesi bağlamında gündeme gelen “Demokratik Özerklik” projesinin ekonomi ayağı hakkında, kadın kooperatifleri, köy komünleri ve özyönetime dayalı alternatif ekonomik girişimlerde bulunan diğer aktivistlerle atölyeler düzenlenecek.

Michael Albert kimdir?

68 öğrenci hareketi liderlerinden olan Albert, halen, Noam Chomsky, Tarık Ali, George Monbiot, Vandana Shiva gibi dünyaca tanınmış aydınların yazdığı saygın bir muhalif internet sitesi olan www.zcommunications.org’un koordinatörlüğünü yürütüyor.

Albert 1990’lardan beri, geleneksel Marksist kuramlara karşı “Katılımcı Ekonomi” adını verdiği, aşağıdan yukarıya örgütlenmeye dayalı alternatif bir ekonomik model üzerine çalışmaktadır.

Albert’ın dünyanın çeşitli yerlerinde verdiği konferanslarda savunduğu bu model, bütün toplumun gerçek söz sahibi olduğu katılımcı bir demokrasi ve özyönetim düşüncesine dayanmaktadır. M. Albert, Latin Amerika ve dünyanın başka bölgelerindeki alternatif ekonomik özyönetim deneyimlerini de incelemektedir.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeşil Gazete’de staj dönemi başladı

Yeşil Gazete yeni dönemde staj başvurularınızı bekliyor!

‘Çevre ve İklim Gazeteciliği Okulu’ ile Kastamonu ve Sinop’tayız!

Yeşil Gazete'nin Batı Karadeniz Bölgesi'nde başlattığı Çevre ve İklim Gazeteciliği Okulu (ÇİGO) atölyeleri Zonguldak ve Bartın’dan sonra, Kastamonu ve Sinop’ta gerçekleştirilecek.

Atalık tohumlar İstanbul’da: 3. Kadıköy Tohum Takas Şenliği

Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği Tohum Takas Şenliği, birbirinden kıymetli tohumların yolculuğuna dikkat çekmeyi ve doğal tarım uygulamalarını desteklemeyi hedefliyor.

IPEC2024 Konferansı’nda ‘türetim ekonomisi’ konuşulacak

İstanbul’da düzenlenecek olan Uluslararası Türetim Ekonomisi Konferansı (IPEC2024), kapitalizme alternatif sürdürülebilir ekonomik modelleri araştırmaya odaklanacak.

İklim Adaleti Perspektifinden Madencilik Çalıştayı’na günler kaldı

İklim Adaleti Koalisyonu, Madene İnat, Yaşasın Hayat' temasıyla 'İklim Adaleti Perspektifinden Madencilik Çalıştayı' düzenliyor. Çalıştay 20 Nisan'da Müze Gazhane'de gerçekleştirilecek.

EN ÇOK OKUNANLAR