Türkiye

MHP, Eskişehir’de meyhaneleri kapatıyor

0

Eskişehir Mihalıççık ilçesinde içkili restoran ve tekel bayileri hızla kapanıyor. İlçede son üç yıl içinde 9 tekel bayii ve 1 restoran belediye ruhsat vermediği ve ruhsatları yenilemediği için kapandı. MHP’li Mihalıççık Belediye Başkanı Ümit Güven, “Görevim sona erene kadar hiçbir şekilde tekel bayii, restoran ve içki satış ruhsatı verilmeyecek. İlçemizin kötü imajını ortadan kaldıracağız” diye kendini savundu.

MHP’li Mihalıççık Belediyesi içkili restoran ve tekel bayilerine ruhsat vermiyor. 2009 yılında 14 olan Tekel bayii sayısı 5’e, içkili restoran sayısı ise 3’ten 2’ye indi. İçkili restoranını kapatarak kahvehane açan esnaf Bahattin Eren, “Uzun yıllardır restoran işletiyorum. Başkanımız tabela değişikliği projesinden bahsetti, tüm kolaylığı sağladı. Elbirliği ile tabelamızı indirdik kahvehanemizi açtık” dedi.

İlçenin imajı için…

MHP’li Mihalıççık Belediye Başkanı Ümit Güven ise bu konuda şunları söyledi:

“İlçemizin adı yılardır Eskişehir’de hatta ülke genelinde en çok alkol tüketilen ilçeler arasında anılıyordu. Haliyle bu durum bizleri ve tüm Mihalıççık halkını üzüyordu. Belediye Başkanlığımızın başladığı 2009 yılında tekel bayii sayısı 14, restoran sayısı ise 3 idi. Nüfusa oranladığınızda bu sayı bize çok fazla geldi. 3 yıl içinde 9 tekel bayii ve 1 restoran kapatıldı. İşletme sahiplerine talepleri doğrultusunda farklı ruhsatlar verildi. Şimdi ise 2 restoran ve 5 tekel bayii kaldı.

Amacımız alkollü yerleri kapatmak değil. Eski kıraathane ve kahvehane kültürünü tekrar yaşatmak için bir proje başlattık. Bu bağlamda restoran ve tekel bayii ruhsatlarını getirenlere gerekli kolaylığı sağlıyoruz.”

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.