DünyaManşet

Mevlüt Çavuşoğlu davet etti, Taliban heyeti Ankara’ya geldi

0

Aralarında Afganistan‘daki Taliban hükümetinin Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki‘nin de bulunduğu bir heyet bugün Ankara‘ya geldi. Heyet burada yetkililerle temaslarda bulunacak.

Görüşmede, Kabil Havalimanı’nın işletilmesi, insani yardım, göçmen sorunları ve iki ülke arasındaki ticaret gibi birçok konular ele alınacak.

Dışişleri Bakanlığı gelişi doğruladı

Taliban Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Qahar Balkhi de, bugün yaptığı sosyal medya paylaşımında “Dışişleri Bakanı Mawlavi Amir Khan Muttaqi başkanlığındaki üst düzey bir heyet Türkiye’ye gitti. Üst düzey bir IEA heyeti, Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun resmi daveti üzerine Ankara’ya hareket etti. Heyet, üst düzey Türk yetkililerle karşılıklı çıkarları ilgilendiren konularda görüşmelerde bulunacak” açıklamasında bulundu.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı kaynakları tarafından da heyetin gelişi doğrulandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, önceki gün yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki süreçte bazı bakanlarla birlikte Kabil’e gitmeyi düşünüyoruz” demişti.

Türkiye hükümeti, ABD’nin ülkeden çekilmesinin ardından yönetimi ele geçiren Taliban’a olumlu sinyaller vermişti.

Bugün Ankara’ya gelecek olan Muttaki, geçen ay yaptığı açıklamada Kabil yönetiminin “Türkiye ile sağlam bir ilişki kurmak” istediğini belirtmişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.