İklim KriziManşetTürkiye

Meteoroloji’den 17 il için sarı kodlu uyarı

0

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmeler ışığında 17 il için sarı kodlu uyarı verildi.

Türkiye‘nin kuzeybatı kesimlerinde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece saatlerinden sonra İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa ve Yalova çevrelerinde etkili olması bekleniyor.

Marmara’nın güney ve batısı, İç Ege, İç Anadolu‘nun kuzeybatısı ile Bolu ve Karabük çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yerel dolu, yıldırım, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Türkiye’nin batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz‘in iç kesimleri, Sinop ve Bartın hariç İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz‘in sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Hava sıcaklıkların batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Kaynak: MGM

Marmara

Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kütahya ve Uşak ile Afyonkarahisar‘ın kuzeyinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz

Parçalı ve az bulutlu, batısının iç kesimleri zamanla parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz

Aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Düzce, Bolu, ve Karabük çevrelerinde beklenen yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu

Yağışların Eskişehir ve Ankara çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.