KentManşetTürkiye

Meteorolojiden pus ve sis uyarısı

0
Meteoroloji

Bugünkü (28 Şubat) hava durumu raporlarına göre Türkiye genelinde yağış beklenmiyor. Hava sıcaklıkları, çoğu yerde mevsim normalleri aralığında seyredecek. Batı bölgelerinde havanın biraz daha sıcak, doğu bölgelerinde ise mevsim normallerine yakın olması bekleniyor. Doğu Anadolu‘nun doğu kesimlerinde, sıcaklıkların mevsim normallerinin biraz altında olması öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sabah ve gece saatlerinde İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya başta olmak üzere birçok şehirde sis ve pus görülebileceğini duyurdu. Raporlara göre gün içinde Batı Karadeniz‘in iç kesimleri, İç Anadolu‘nun güney ve doğusu ile Akdeniz‘in iç kesimleri bulutlu geçecek; diğer bölgeler ise daha az bulutlu olacak.

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun bazı bölgelerinde, yüksek kar örtüsü nedeniyle çığ tehlikesi oluşabileceğine dikkat çekiliyor.

Hava sıcaklığı büyük bir değişiklik göstermeyecek. Rüzgar genellikle güney yönlerden eserken, güneydoğu bölgelerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ya da orta kuvvette esecek. Hakkari ve çevresi ile Şırnak‘ın doğusu ve Van‘ın güneyinde rüzgarların kuvvetli olacağı ve yüksek dağlık alanlarda zaman zaman fırtına şeklinde esebileceği ifade ediliyor.

Sıcak dalgası Türkiye’de: Neden ısınıyoruz?

More in Kent

You may also like

Comments

Comments are closed.