Doğa MücadelesiManşet

Meşe Ormanları’nda doğa katliamı: Beton işkencesi ağaçları ve toprağı mühürlüyor!

0

Samsun’da Canik Belediyesi‘nin Meşe Ormanpark Projesi’nde çevre, ağaç ve orman katliamı yaşanıyor.

Halkı yeşil ve ormanla buluşturacak iddiasıyla hayata geçirilen parkın beton yollarla kaplanması ve ağaçların etrafı ile yürüyüş yollarına beton dökülmesi tepki ile karşılandı.

Ormanlık alan beton park ve sosyal tesis alanı oluyor!

Canik Belediyesi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi (DOKAP) işbirliği ile hayata geçirilen Meşe Orman Park projesinin çalışmaları kapsamında ağaçların çevresine ve orman zeminine beton dökülüyor. Canik Belediyesi, betonu saklamak için de beton yollarının üzerini ahşap ile kaplıyor.

Toplam 92 dönüm alan üzerinde uygulanan ve  içerisinde aktivite mekanlarının bulunacağı projenin maliyetinin yüzde 50’si DOKAP tarafından karşılanacak. Projenin içerisinde hanım konağı, kafeterya, yürüyüş yolları, açık nikâh alanı, restoran, sosyal donatı alanı, çocuk oyun alanı, dürbün kafe, büfe, macera parkuru ve nikâh alanı bulunacak.

Orman zeminine dökülen beton ağaçları ve orman zemininin mühürlüyor!

Parktaki çalışmaları yakından izleyen ve resimleyen Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) yetkilileri EMO (Elektrik Mühendisleri Odası) Samsun Şube Başkanı Mehmet Özdağ ve ZMO (Ziraat Mühendisleri Odası) Samsun Şube Başkanı Hayati Tosun,  beton yapılaşmaya sert tepki gösterdi.

ZMO Başkanı Hayati Tosun, orman zeminine dökülen betonun ağaçların ve orman zemininin mühürlendiğini, buradaki ağaçların ve canlıların yaşam alanlarının yok edildiğini söyledi. Samsun Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri konunun incelendiğini, gerekli değerlendirmenin yapılacağını belirtti.

(Karadeniz Hayat)

You may also like

Comments

Comments are closed.