EnerjiManşet

Mersin’den jet ÇED onayına jet protesto

0

Mersin Nükleer Karşıtı Platform(MNKP), Mersin’in Akkuyu mevkinde yapılmak istenen Nükleer Santralinin Çevresel Etki Değerlendirme Raporu’nun (ÇED) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmasını protesto etti.

Mersin’in Büyükeceli Beldesinde Akkuyu mevkiinde yapılmak istenen Nükleer Santralin ÇED Raporunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmasını protesto etmek için MNKP üyeleri basın açıklaması gerçekleştirdi. Bugün öğle saatlerinde Mersin Çamlıbel’de bulunan Akkuyu NGS Toplum Bilgilendirme Merkezi önünde, “Nükleer Santral istemiyoruz” pankartının arkasında yapılan açıklamaya, DİSK/Genel-İş Mersin Şubesi, KESK Mersin Şubeler Platformu ve HDP il yöneticileri de katıldı. “Mersin Çernobil olmayacak” sloganlarının atıldığı açıklamayı yapan MNKP dönem sözcüsü ve Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Seyfettin Atar, ÇED raporunaced akkuyu noo ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sundukları dilekçelerle  Mersin genelinde yaşayan binlerce yurttaşın itiraz dilekçesine rağmen ÇED raporunun onaylandığını belirtti.

Demokrasinin tanımına göre hesap sorabilmek ve hesap verebilmek gerektiğini vurgulayan Atar, Hükümetin Nükleer santral kurma macerasını yolladıkları onlarca dilekçe ile sorduklarını, ancak bütün dilekçelerinin cevapsız kaldığını ifade etti. Dünyanın vazgeçtiği nükleer enerjinin alternatifsiz bir çözüm olarak dayatılmasına karşı ülkede bir çok yenilenebilir enerji kaynağının olduğuna dikkat çeken Atar, var olan doğal enerji kaynaklarının neden kullanılmadığını sordu.

‘Geleceğimiz ipotek altına alınıyor’

ÇED raporu ile geleceklerinin ipotek altına alınmak istendiğini aktaran Atar, “Hukuksuz ve haksız ÇED karar sürecine karşı her platformda mücadelemizi güçlendireceğiz” dedi. Türkiye’nin nükleer santrallere ihtiyacı olmadığını söyleyen, canlı yaşamı tehdit eden, güvenli olmayan pahalı olan dışa bağımlı enerji yatırımlarından bir an önce vazgeçilmesini isteyen Atar, “Enerji politikası yeniden sorgulanarak insan odaklı bir enerji politikası yeniden yapılmalıdır” dedi. Halka rağmen nükleer santralin yapılamayacağını belirten Atar, kamuoyuna çağrıda bulunarak Nükleer karşıtı mücadelenin büyütülmesini istedi.
bestanuce1

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.