EnerjiManşet

Mersin’de nükleere geçit yok, Erdemli’de ÇED eylemi

0

Mersin’in Erdemli ilçesinde yapılacak “Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Enerji İletim Hattı ÇED Bilgilendirme Toplantısı” protesto sebebiyle yapılamadı. Toplantının yapılacağı salon önüne saatler öncesinden gelen Nükleer Karşıtı Platform üyeleri ve nükleer karşıtı aktivistler, ellerinde taşıdıkları “Erdemli Çernobil olmayacak, nükleer santral istemiyoruz” dövizleriyle sloganlar atarak protestolarına başladı.

7 Mersin Erdemli nükleer karşıtı eylem

Toplantı öncesinde kontrollü olarak salona alınan nükleer karşıtı aktivisler, vatandaşların katılmadığı toplantının gerçekleştirilmesine izin vermedi. Nükleer Karşıtı Platform üyeleri ve çevreciler, polis çemberi içinde toplantıya başlamak ve konuşmak isteyen görevleri ara vermeksizin protesto ettiler. Görevlilerin yoğun protesto sonucu salondan ayrılmasıyla bir süre daha eylemlerini sürdüren NKP üyeleri ile aktivistler olaysız şekilde dağıldı.

Protesto sonunda bir açıklama yapan Mersin Tabip Odası Başkanı ve aynı zamanda Mersin Nükleer Karşıtı Platform Üyesi Dr. Ful Uğurhan, “Yapılmamış, daha ÇED raporu bile onaylanmamış nükleer santralin elektriğinin dağıtım hattının ÇED raporu düzenlenmeye çalışılıyor. Bu bir sahtekarlık. Olmayan bir şey ve üstelik ÇED toplantısını da yapamadılar, halk gelmedi. Ama burada görevliler halkın bilgilendirme toplantısı yapılmıştır diye tutanak tuttular. Bizim gözümüzün önünde, bu kadar insan bunun yapılmadığını gördüğü halde. Yapılmıştır diye tutanak tuttular. Biz bunu ilgili mercilere yasal haklarımızı da kullanarak ileteceğiz. Bu ÇED toplantısının da yapılmadığını bu nükleer santralinde asla topraklarımıza yapılmayacağını göstereceğiz” dedi.

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.