Doğa MücadelesiGünün ManşetiManşet

Mersin’de, ‘Çernobil Felaketinin 31. yılında nükleer santralin zararlarını tartışıyoruz’ paneli

0

Çernobil Nükleer Felaketi’nin 31. yılında nükleer tehdidini Akkuyu Nükleer Santral planları nedeniyle ihtimaller dahilinde yakından yaşayan  Mersin’de Mersin Nükleer Karşıtı Platform’un evsahipliğinde ve Nükleersiz.org’un katılımıyla  “Çernobil Felaketinin 31. yılında nükleer santralin zararlarını tartışıyoruz” paneli düzenleniyor.

Panelde Mersin Nükleer Karşıtı Platform’dan Mersin Tabip Odası Başkanı ve Dr. Ful Uğurhan ve Jeoloji Mühendisleri Odasından  Erkan Demir, Gazetemizin  yazar ve editörlerinden aynı zamanda  Nükleersiz.org’dan Pınar Demircan ve  Nükleersiz.org’un daveti ile Mersin’e gelecek olan nükleer konusunda uzman Rus aktivist Andrey Ozharovsky nükleer belasının yol açacağı tehditler üzerine paylaşımlarda bulunacak.

28 Nisan Cuma günü 17:00’de Mersin Tabip Odası’nda gerçekleştirilecek ve panelin hemen ardından 19:30’da Hakan Tosun’un yönettiği “Var” belgeseli panel katılımcıları ile buluşacak.

Panel aynı zamanda bir serginin açılışına da ev sahipliği yapıyor. “Hibakuşalar Olmasın” sergisinin tanıtımı da panel sırasında gerçekleştirilecek. Sergi  28 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında Eğitim Sen’de 2-5 Mayıs tarihleri arasında ise Mersin Kent Konseyi’nde ziyaretçilere açık olacak.

Hibakuşalar Olmasın Sergisi,  Haziran ayında Çevre Haftası kapsamında  İstanbul Kadıköy’de , Hiroşima’ya ve Nagasaki’ye  Atom bombasının atılmasının yıl dönümü olan 6 Ağustos’tan başlayarak 1 hafta boyunca da  Türkiye’de ikinci nükleer santralin kurulması planlanan Sinop’ta  görülebilecek.

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.