LGBTİ+Manşet

Mersin, 2. Homofobi ve Transfobi Karşıtı Akdeniz Sempozyumu’na hazırlanıyor

0

2. Homofobi ve Transfobi Karşıtı Akdeniz Sempozyumu; 9 – 14 Kasım tarihleri arasında Mersin’de gerçekleşiyor. 5 gün sürecek sempozyumun ev sahipliğini ise tüm Mersin üstlenmiş durumda. Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu ve Kent Konseyi, Eğitim Sen Mersin şubesi, Mersin Tabipler Odası, Mersin Barosu ve Mersin 7 Renk LGBTİ dernekleri sempozyumun farklı oturum ve etkinliklerinin ev sahipliğini üstlenmiş durumda.

25

Program

24

Mersin 7 Renk LGBT, Kaos GL ve Pembe Hayat Derneklerinin ortak organizasyonunda ikinci defa düzenleneck sempozyum 9 Kasım Pazartesi günü “Benim Çocuğum” belgeseli ile başlıyor. Can Candan’ın Listag üyelerini ve onların LGBTİ birey çocukları ile olan ilişkilerini konu alan belgeselinin ardından 7 Renk’ten Gizem Derin’in moderatörlüğünde Listag üyesi Şule Ceylan’ın, “Heteronormatif Aileden Gökkuşağı Ailelerine” başlıklı söyleşisi var.

İlk gün, Zafer Kıraç’ın, “Hapsedilmiş insan, Hapiste LGBTİ olmak” söyleşisi ile tamamlanıyor. İkinci oturumu 7 Renk Derneği’nden Tuna Şahin modere ediyor.

Sempozyumun ikinci günü Buğra Tokmakoğlu‘nun “Haber Yazma Atölyesi” ile açılıyor. Kuir Fest‘te ilgi ile izlenen, “Veronica Videla’nın Tutkusu” gösterimi ise sempozyumun merakla beklenen etkinlikleri arasında.

11 Kasım Çarşamba günü LGBTİ mücadelesinin tarihine bir bakış ile start alacak. Kaos GL’den Ali Erol, “Homofobi ve Transfobi Karşıtı Mücadelenin dünü bugünü” başlığı altında tarihi bir perspektif sunarken 7 Renk’ten Yağmur Arıcan ise moderasyonu üstlendi.

3. gün Tuna Şahin’in modere edeceği “Birlikte Mücadele Etmek” başlıklı sivil forum ile nihayetleniyor.

Sempozyumun dördüncü günü olan 12 Kasım Perşembe ilk oturum Mersin Barosu’nda, Avukat Hayriye Kara, “LGBTİ Hakları İnsan Haklarıdır” oturumunda lgbti bireylerin adli mücadelesine ışık tutacak.

Baro’dan Tabip Odasına geçiyoruz akabinde Perşembe günü. Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan‘ın moderasyonu üstlendiği “Homofobi, Ayrımcılık ve Sağlık” oturumunda Doç. Dr. Gülşah Seydaoğlu ve Doç. Dr. Ayşe Devrim Başterzi‘ye kulak vereceğiz.

Cuma günü tüm gün Mersin 7 Renk Derneği‘nde olacak sempozyum katılımcıları. Aylime Aslı Demir ve Seçin Tuncel, “Lezbiyenizm Atölyesi“ni gerçekleştiriyor.

Sempozyumun son günü olan 14 Kasım Cumartesi, Akdeniz Kent Konseyi’nde Galatasaray Üniversitesi’nden Dr. İdil Engindeniz‘in, “Medyada Nefret Söylemi” sunumu ile başlıyor. Oturumun moderatörü ise Yeşil Gazete’den Alper Tolga Akkuş.

2. Homofobi ve Transfobi Karşıtı Akdeniz Sempozyumu, Mersin Özgür Çocuk Parkı’nda saat 17:00’de yapılması planlanan basın açıklaması ile son bulacak.

 

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.