TürkiyeEkonomiManşet

Merkez Bankası’ndan yeni hamle: Bankalararası gecelik borç alma limiti yarıya düştü

0

Merkez Bankası Bankalararası Para Piyasası’nda bankaların borç alabilme limitlerini gecelik vadede yapılan işlemler için yarıya düşürdüğünü açıkladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Likidite yönetimi kapsamında atılan sıkılaştırma adımları çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bünyesinde faaliyette bulunan Bankalararası Para Piyasası’nda bankaların borç alabilme limitleri (BAL), 19 Ağustos 2020 tarihinden geçerli olmak üzere gecelik vadede yapılan işlemler için yarıya düşürülmüştür.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Türk Lirası’nın yaşadığı yüksek değer kaybının ardından “piyasada oluşan aşırı oynaklığın azaltılması için tüm araçların kullanılacağını” söylemişti.

Bu çerçevede 7 Ağustos tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca “piyasa yapıcı banka” olarak belirlenen 11 bankaya APİ çerçevesinde tanınan likidite imkanlarını yarıya düşürmüştü.

11 Ağustos tarihinde ise piyasa yapıcı bankalara Açık Piyasa İşlemleri (APİ) çerçevesinde tanınan likidite imkan limitlerinin sıfırlandırıldığını duyurmuştu.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.