Koronavirüs SalgınıDünyaManşetSağlık

Merkel, gelişmekte olan ülkelerin korona aşısına erişimi için 100 milyar dolar taahhüt etti

0

Dünya Sağlık Örgütü‘nün (DSÖ) küresel aşı ve tedavi programının (ACT Accelerator) desteklenmesi için düzenlenen zirvede konuşan Almanya Başbakanı, küresel aşı çabalarının desteklenmesi çağrısı yaptı.

Zirvede, ABD merkezli Johnson&Johnson da düşük gelirli ülkelere, ürettiği aşıdan 500 milyon doz sağlayacağı taahhüdünde bulundu.İş adamı Bill Gates ise Bill&Melinda Gates Vakfı‘nın aşı üretiminin hızlandırılması için 16 ilaç şirketiyle anlaşma imzaladığını açıkladı.

Guterres: Bir avuç ülkenin çabası yetmez

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres de koronavirüs vakalarının birçok ülkede artışa geçtiğine dikkati çekerek, aşı ve tedavi yöntemleri konusunda birlikte çalışmanın her ülkenin ulusal ve ekonomik çıkarına olduğunu vurguladı.

Küresel ekonomiyi en kısa sürede yeniden açmanın en güvenli ve en kesin yolu ACT Accelerator programı. Bir avuç ulusal aşı çabası küresel ekonominin kapılarını açmayacak” diye konuşan Guterres, küresel aşı programının çalışmalarını devam ettirebilmesi içinse acil 15 milyar dolara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

DSÖ’nün küresel aşı ve tedavi programı ACT Accelerator için şimdiye kadar 3 milyar dolar toplanabildi. Programın 2021 yılının sonuna kadar 2 milyar doz aşı, 245 milyon tedavi ve 500 milyon test sağlayabilmesi için 35 milyar dolar gerekiyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.