DünyaKadınManşet

Meksika’da polis cinayeti: Sığınmacı kadını gözaltına alırken boynunu kırdılar

0

Meksika‘da El Salvadorlu bir sığınmacı kadının gözaltına alınırken öldürülmesi ülkeyi ayağa kaldırdı. ABD‘deki siyahlara karşı polis şiddetini akıllara getiren olay, tam da polis tarafından aynı yöntemle öldürülen siyah ABD vatandaşı George Floyd‘un davasının başladığı günlerde meydana geldi. 

Polislerin, iki çocuk annesi Victoria Esperanza Salazar Arriaza‘nın sırtına basarak boynunun kırılmasına yol açtıkları belirlendi. Olaya karışan dört polis memuru hakkında cinayet soruşturması başlatıldı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşen olayda, ülkede mülteci olarak yaşayan El Salvadorlu Salazar Arriaza’nın Yucatan Yarımadası‘ndaki Tulum’da polis tarafından darp edilerek gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Olaya dair sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, bir polis memurunun Arriaza’nın sırtına bastığı görülürken, memurların kadının bedenini sürükledikleri anlar yer alıyor.

Pazartesi günü hayatını kaybeden Arriaza’nın ölüm nedeninin boyun ve omurgasında zedelenmeye bağlı olduğu açıklandı. Ülke gündemini sarsan cinayetle ilgili açıklama yapan Tulum belediye başkanı Victor Mas Tah şehrin polis şefinin görevinden alındığını açıkladı

Obrador üzüntüsünü paylaştı 

Meksika Devlet Başkanı Andrés Manuel López Obrador, bugün cinsiyet eşitliği forumunda yaptığı konuşmada, ‘Ariazza acımasızca muamele gördü ve öldürüldü. Bu durum bizi üzüntüye ve acıya boğdu. Bu durumdan utanç duyduk. Arriaza’nın akrabalarına, Salvadorlu ve Meksikalı kadınlara, dünya kadınlarına, herkese, erkeklere ve kadınlara, sorumluların cezalandırılacağını söylemek istiyorum’ ifadelerini kullandı.

Victoria Esperanza Salazar Arriaza’nın polis şiddetiyle öldürülmesinin ardından yüzlerce kadın El Salvador sokaklarında toplanarak yaşanan olayı protesto etti. 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.