Meksika’da katliam: En az 53 ölü

Meksika‘nın kuzeyindeki Monterrey kentinde bir kumarhaneye düzenlenen saldırıda en az 53 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı.

Bir grup silahlı adamın kumarhane binasına girdikten sonra, benzin döküp yaktığı belirtildi.

İtfaiye ekipleri, duman ve alevler nedeniyle mahsur kalan onlarca kişiyi binadan çıkarttı.

Ölü sayısının artabileceğini açıklayan yetkililer, saldırının arkasında büyük olasılıkla uyuşturucu kartellerinin bulunduğunu bildirdi.

Meksika Cumhurbaşkanı Felipe Calderon, Twitter’daki mesajında ‘Vicdansız suç çetelerine karşı hepimizin azimle mücadele etmesini gerektiren İğrenç bir terör ve barbarlık” dedi.

Meksika’nın üçüncü büyük ve en güvenli kentlerinden Monterrey’de, uyuşturucuyla savaşın yoğunlaştığı son bir kaç yılda şiddet olayları arttı.

Associated Pres Haber Ajansı’na konuşan görgü tanıkları, silahlı grubun önce kumarhaneyi soymaya çalıştığını, sonra da beraberinde getirdikleri benzin bidonlarını boşaltıp, binayı ateşe verdiklerini söyledi.

Bazı görgü tanıkları da, kumarhanenin acil çıkış kapılarının kilitli olduğunu belirtti.

Başkent Mexico City’deki BBC Muhabiri Julian Miglierini, bunun ülke tarihinde sivillere karşı girişilen en büyük saldırılardan biri olduğunu söylüyor.

Meksika’nın en büyük şirketlerine ev sahipliği yapan Monterrey kenti ve kentin bağlı bulunduğu Nuevo Leon eyaletinde uyuşturucu kartellerinin birbirleriyle mücadele ettiklerinden biri. Çünkü bölge ABD’ye uyuşturucu kaçırılan önemli güzergâhlardan biri.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

‘Süper zenginlere vergi’ G20 Zirvesi’nin sonuç bildirisine girdi

Rio'da yapılan G20 Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde dünyayı en çok kirleten süper zenginlere ek vergi, iklim finansmanının artırılması yer aldı; 1.5C hedefi teyit edildi

İspanya’da ölümcül selin ardından halkın artan öfkesi istifalara yetmiyor

İspanya'nın Valensiya kentinde en az 222 kişinin canına mal olan sel felaketinin ardından öfkeli halk sokaklara dökülüp istifa isterken, yerel yetkililer sorumluluktan kaçıyor.

İklim uzmanları: Trump’ın dönüşü iklim eylemini etkiler ama geri döndüremez

İklim uzmanları, Trump'ın yeniden seçilmesinden dolayı iklim eyleminin ağır bir darbe alsa da bugünkü konjonktürde herhangi bir ülkenin politikasından daha güçlü olduğu konusunda birleşiyor

İklim, göçmenler ve kadınlar için kötü haber: Trump başkanlığa çok yakın

Zaferini ilan eden Donald Trump ABD'deki ikinci başkanlık dönemine çok yakın. Sonuçların kesinleşirse ABD'deki hak savunucuları ve iklim politikacıları için işler zorlaşacak.

Cem Özdemir’in Greta Thunberg’e yönelik İsrail tepkisine eleştiri yağdı

Alman Yeşilleri'nden Tarım Bakanı Özdemir'in İsrail saldırılarını eleştiren genç iklim aktivistine desteğin 'gözden geçirilmesini' istemesi, tepkiyle karşılandı.

EN ÇOK OKUNANLAR