DünyaManşet

Meksika’da göçmenleri taşıyan kamyon kaza yaptı: En az 53 kişi hayatını kaybetti

0

Meksika‘nın Chiapas eyaletinde 100’den fazla göçmeni taşıyan bir kamyon kaza yaptı. Kazada en az 53 kişinin öldüğü, onlarca insanın da yaralandığı öğrenildi. Yaralılardan 40’ının durumunun ciddi olduğu ve hastaneye götürüldüğü bildirildi.

‘Meksika tarihinin en feci kazalarından biri’

Eyalet savcılığı tarafından yapılan açıklamada, göçmenleri kaçak şekilde taşıdığı belirtilen bir kamyonun otoyolun kenarındaki istinat duvarına çarparak devrildiği bilgisi paylaşıldı.

Chiapas sivil koruma dairesi başkanı Luis Manuel Garcia, bazıları ağır olmak üzere en az 58 kişinin yaralandığı olayın, Meksika tarihinin en feci kazalarından biri olduğunu açıkladı.

Garcia, ölenlerin arasında çocukların da bulunduğunu kaydetti ve uyruklarının henüz doğrulanmadığını bildirdi. Ancak, kazada hayatını kaybeden kişilerin Orta Amerikalı göçmenler olduğu düşünülüyor.

Olay yerine ilk müdahale için gelen acil durum servisi çalışanları, kamyonda normalde daha çok kişi olduğunu, fakat bir grup göçmenin gözaltına alınmaktan korktuğu için kaçtığını aktardı.

Orta Amerika‘daki yoksulluk ve şiddetten kaçan yüz binlerce göçmen, ABD’ye ulaşmak için her yıl Meksika’yı geçmeye çalışıyor.

Uluslararası Göç Örgütü‘nün (IOM) verilerine göre, ABD-Meksika sınırı dünyanın en ölümcül tek geçiş noktası olarak kabul ediliyor. Sadece 2021 yılında, en az 650 kişi sınırı geçmeye çalışırken hayatını kaybetti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.