DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

Meksika Devlet Başkanı Lopez Obrador’un Covid-19 test sonucu pozitif

0
Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, yeni tip Coronavirus (Covid-19) testinin pozitif çıktığını duyurdu. Twitter’dan paylaştığı mesajda 67 yaşındaki devlet başkanı semptomları hafif geçirdiğini ve “iyimser olduğunu” söyledi.

ABD, Brezilya ve Hindistan’ndan sonra koronavirüs nedeniyle en fazla ölüm yaşanan ülkede can kayıpları 150 bine yaklaştı, vaka sayısı ise 1.75 milyonu geçti. 

Meksika’nın üst düzey sağlık yetkilisi Jose Luis Alomia Zegarra, Lopez Obrador’un durumunun sabit olduğunu ve bir grup sağlık uzmanının devlet başkanına eşlik ettiğini söyledi. Obrador, Rusya yapımı aşının ülke getirilmesi için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek dahil tüm işlerini evden yürütmeye devam edeceğini belirtti.

Meksika Devlet Başkanı geçen sene yaptığı açıklamada, etkili olduğunun kanıtlanması durumunda Rusya aşısından 12 milyon doz sipariş edeceklerini söylemişti.

Ülkede henüz kullanım onayı alan bir aşı yok. Yetkililer, Pfizer-BioNTech aşısının ikmalindeki gecikmeler nedeniyle 128 milyon nüfuslu ülkede aşı programını hızlandırmanın yollarını arıyor.

‘Normalmiş gibi yaşamaya devam edin’ demişti

Lopez Obrador, başından itibaren salgını ciddiye almayan liderler arasında. Brezilyalı mevkidaşı Jair Bolsonaro gibi, hastalığı basite indirgeyen ve maske takmayı reddeden Obrador geçtiğimiz yıl ziyaret ettiği bir restoranda halka  paniğe kapılmamalarını söylemiş ve dışarıya çıkma çağrısı yapmıştı:

 “Dışarı çıkmayı bırakmayın, hâlâ ilk evredeyiz. Ben size ne zaman dışarı çıkmamanız gerektiğini söyleyeceğim. Eğer yapabiliyorsanız, ekonomik olarak imkânınız varsa ailenizi dışarı yemeğe çıkarmaya devam edin, çünkü bu ekonomiyi güçlendirir” 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.