ManşetTürkiye

Mehmet Boynukalın Ayasofya imamlığı görevinden ayrıldı

0
Anayasa‘nın değiştirilemez maddelerinden  “laikliğin” çıkarılmasını talep etmesiyle gündeme gelen ve sonrasında İstanbul Sözleşmesi konusundaki açıklamalarıyla tepki çeken Ayasofya Baş İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın’ın görevinden istifa etti. Boynukalın’ın Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi‘ndeki akademik görevine geri döndüğü belirtildi.

Geçici görevlendirme ile Ayasofya-i Kebir Camii’nde imamlık vazifesini yürüten Prof. Boynukalın’ın görevden ayrılma talebinin kendisinden geldiği belirtildi. Talep, olumlu yanıt buldu.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde akademik kariyerine devam edecek olan Boynukalın’ın son tweeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgiliydi. 

Paylaşımları AKP içinden de tepki çekmişti

“Anayasa’da İslam olsun”, “Kur’an-ı Kerim aileyi yönetim hakkını erkeğe vermiştir” açıklamaları tepki çeken Boynukalın, Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı kararıyla İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılması sonrası, “İstanbul sözleşmesi kaldırılmış. Hamdolsun. Allah razı olsun. Haklı ve güçlü insan = Haklı ve güçlü Türkiye” paylaşımında bulunmuştu.

Mehmet Boynukalın’ın açıklamalarına AKP içinden de tepki gelmiş, Halkla İlişkiler ve Sivil Toplum Başkanı Özlem Zengin “Bu açıklamalar siyasetin yükünü arttırıyor. Siyaset çok ağır bir iş. O yüzden bence herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyorum” eleştirisinde bulunmuştu.

AKP TBMM Grup Başkanvekili Bülent Turan da “Sn. Mehmet Boynukalın Ayasofya’nın açılışı gibi tarihi bir meydan okumayı gölgede bırakacak bir tavırla sürekli polemiklerin içinde olmanız Ayasofya için bedel ödeyen herkesi üzmekte!” demişti. 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.