İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Mehmet Baransu’ya 17 yıl hapis cezası

0
MGK ile MİT belge ve bilgilerini elde etmek ve yayımlamak suçlamalarıyla yargılandığı davada eski Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu 17 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Baransu hakkında hazırlanan iddianamede, gazetede yayımlanan “Gülen’i bitirme kararı 2014’te MGK’da alındı” başlıklı haber ile “MGK planı devrede” başlıklı köşe yazısı suçlamalara delil olarak gösterilmişti. Davada Baransu ile birlikte Taraf gazetesinin o dönem sorumlu yazı işleri müdürü olan Murat Şevki Çoban da yargılanıyordu.

İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görülen 26’ncı duruşmada Baransu tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile savunmasını yaptı. Çoban ise oturuma katılmadı. 

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül‘ün “Adalet yerini bulsun gerekirse kıyamet kopsun” sözlerine atıf yapan Baransu, savunmasında “Ben de şimdi sizin mahkemenizden adalet bekliyorum” dedi.

Savunmaların ardından mahkeme Çoban hakkındaki tüm suçlamalardan beraat kararı verdi. Baransu ise 17 yıl bir ay hapis cezasına mahkum edildi. 
 

Dört yıldır tutukluydu

Dava konusu olan ve 28 Kasım 2013 tarihinde yayımlanan haberde Baransu, 25 Ağustos 2004 tarihli Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında alınan kararlara yer vermişti. 17 Şubat 2014 tarihinde yayımlanan köşe yazısında ise aynı toplantıda alınan kararlardan alıntılar yapmıştı. İddianamede, Baransu imzasıyla 2 Aralık 2013’te yayımlanan ve MİT’in görev ve faaliyetleri ile ilgili bazı bilgilere yer verildiği iddia edilen haber de yer aldı.

Baransu ve Çoban’ın iddianame kapsamında 26’şar yıldan 52’şer yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep ediliyordu. 

You may also like

Comments

Comments are closed.