EnerjiManşet

Meclis’te nükleer santral karşıtı sesler

0

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Enerji Bakanı’nın temiz enerji vurgusu yaptıktan sonra nükleer enerjiden söz etmesinin kendisini yıktığını belirterek, “Nükleer santral istemiyoruz. Ne Mersin’de ne başka yerde. Bize güneş, rüzgar, su yeter!” dedi.

 

mecliste nükleer karşıtı ses
CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, nükleer santrale karşı Meclis’te döviz açtı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 2016 bütçe kanunu tasarısının Türkiye Atom Enerjisi Kurumu bütçesi görüşüldü. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’in konuşması sırasında; nükleer santral karşıtı döviz açarak destek verdi.
“Nükleer santral istemiyoruz. Bize güneş, rüzgar, su yeter!” yazılı dövizde nükleer santralin, tarımı, balıkçılığı, hayvancılığı ve turizmi yok edeceğine, insan sağlığını bozacağına dikkat çekildi.

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, bütçe görüşmeleri sırasında Enerji Bakanı’nın temiz enerji vurgusunun ardından nükleer enerjiden bahsetmesinin kendisinde yarattığı hayal kırıklığını dile getirerek; “Enerji Bakanı ‘temiz enerji’ vurgusu yaptı. Arkasından nükleer enerjiden söz edince yıkıldım! Mersin’de ve tüm Türkiye’deki nükleer santrallere hayır! Bize güneş, rüzgar, su yeter!” dedi.

Rusya nükleer enerjide sabıkalı

Çernobil kazasından hemen sonra Karadeniz’de günlerce gökyüzünden çamur gibi radyasyon yağdığını hatırlatan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ise, facianın ardından yıllardır Karadeniz’de her evde en az 2 adet kanser hastası olduğuna vurgu yaparak, şunları söyledi:

“Türkiye, sadece Sinop’ta yapılacak nükleer santrali çalıştıracak yakıt için yaklaşık 3,5 milyar dolar harcayacak. Sinop nükleer enerji santralinin elektrik üretimi açısından dışa bağımlılığını azaltacak söylemi AKP‘nin koskoca bir yalanıdır. Japonya’daki Fukuşima kazası nükleer santrallerin güvenilir olmadığını bir kez daha acı şekilde göstermiştir. Bu kaza nükleer alanda dünyanın en ileri teknolojisinin bile nükleer felaketlerde savunmasızlığını ortaya koymuştur. Bakan, Sinop ve Mersin için ‘En güvenli yer’ diyor. Japonya ve Rusya en büyük nükleer darbeyi yemiş sabıkalı iki ülkedir. Siz kalkıp onlara nükleer santral yaptırarak üstüne bir de güvenlikten söz ediyorsunuz” dedi.

Haber: Gerçek Gündem

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.