Türkiyeİfade ÖzgürlüğüManşet

Meclis’te AKP darbesi: Vekillikleri düşürülen Berberoğlu, Güven ve Farisoğulları tutuklandı

0

Milletvekilliklerinin düşürülmesinin ardından gözaltına alınan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları tutuklandı.

Leyla Güven Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’ne, Musa Farisoğulları da Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Enis Berberoğlu ise Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ndeki işlemlerinin ardından Maltepe Cezaevi‘ne götürüldü.

Diyarbakır’da gözaltılar

Leyla Güven Diyarbakır’daki evinden gözaltına alındığı sırada Twitter’dan 23.00’te paylaşım yaparak “Gözaltına alınıyorum” dedi.

Farisoğulları, ise HDP Genel Merkezi’ne gitmek üzere Diyarbakır’dan Ankara’ya doğru yola çıktığı sırada gözaltına alındığını duyurdu. Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Genel Merkezimize gitmek üzere Diyarbakır’dan Ankara’ya giderken, az önce gözaltına alındım” dedi.

Berberoğlu evinden gözaltına alındı

Enis Berberoğlu Bakırköy‘deki evinde gözaltına aldı. Berberoğlu, Emniyet’teki işlemlerinin ardından Çağlayan‘daki İstanbul Adliyesi‘ne sevk edildi. Burada savcılık işlemlerinin ardından saat 01.30’da nöbetçi hakimliğe çıkarılan Berberoğlu tutuklanarak Maltepe Cezaevi‘ne gönderildi.

Milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Berberoğlu, “Karar sürpriz olmadı, şaşkınlık yaratmadı. Türkiye’de benim cezaevinden çıktığım günden bu güne demokrasi koşullarında herhangi bir düzelme yok. Bana da isabet edecek bir demokrasi piyangosu beklemek fazla saftirik olurdu” ifadesini kullanmıştı. Milletvekili, kalan 18 aylık cezayı yatmak için önümüzdeki günlerde cezaevine yatmak üzere teslim olacağını belirtmişti.

KCK anadavası ve MİT tırları davaları

KCK Ana Davası’nda yargılanan HDP’li vekillerden Leyla Güven altı yıl, Musa Farisoğulları da dokuz yıl hapis cezası almıştı.

CHP’li Enis Berberoğlu ise MİT TIR’ları görüntülerini Can Dündar‘a ilettiği gerekçesiyle 25 yıl hapis cezasını almış ve bu ceza Yargıtay tarafından onanmıştı.  Milletvekilliği sona erinceye kadar Berberoğlu’nun cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine de karar verilmişti.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.