ManşetTürkiye

Meçhul Öğrenci Haritası yayınlandı

0

Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi, ülke genelinde öğrencilerin düşüncelerinden ve siyasi eylem ve etkinliklerinden dolayı karşılaştıkları adli ve idari hak ihlallerini görünür kılmak amacıyla “Meçhul Öğrenci Haritası” yayınladı.

Girişimin etkinliği ve başarısı, insanların haritayı, öğrencilerin karşılaştıkları hak ihlallerine dair bir haberleşme kanalı olarak görmesine ve bilgi akışına katkıda bulunmasına dayanıyor. Meçhul Öğrenci Haritası, gönüllüler tarafından güncellenen bir sistem olarak kurgulandı.

Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi, mağdur tüm öğrencilerine ve yakınlarına, “başınıza gelen, tanık veya hakkında güvenilir bilgiye sahip olduğunuz gözaltı, tutuklama, cezaevi hak ihlalleri, okullardaki disiplin soruşturma ve cezaları gibi durumları, varsa destekleyen belgeler ile birlikte bizimle paylaşın” çağrısı yaptı.

Meçhul Öğrenci Haritası internet sayfasına bilgi eklemek için Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi’ne ait twitter ve e-posta hesaplarını kullanarak bildirebilirsiniz.

İnisiyatif ayrıca, gözaltı ve tutukluluk hallerine dair gelişmelerin (tahliye, beraat, mahkumiyet, soruşturma sonucu, cezaevinden sevk vs.) bildirilmesi yönünde de çağrıda bulundu.

E-posta göndermek için:

[email protected]

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.