Doğa MücadelesiManşet

Marmaris’teki orman yangınına havadan müdahele başladı

0

Muğla Marmaris‘te Amazon Koyu Bördübet mevkinde akşam saatlerinde kızılçam ormanında çıkan yangın henüz kontrol altına alınamadı.

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) yangına sabah itibariyle 20 helikopter 14 uçakla havadan da müdahaleye başlandığını açıkladı.

Alevlerin yerleşim yerlerini tehdit etmeye başlamasıyla Bördübet ve Değirmenyanı‘nda  30 ev tahliye edildi. Yaklaşık 200 hektarı etkisi altına alan yangın, gece boyunca yerleşim yerlerine 4 kilometre mesafeye kadar yayıldı.

İlgili haber: Yangın sezonuna ne kadar hazırız? Cihan Erdönmez: Ormanlar lunapark gibi işletiliyor

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Twitter hesabından yangınla ilgili yaptığı açıklamada,yangının 20.02’de başladığını, 144 arazöz, 13 dozer, 576 personel ile müdahele edildiğini duyururken Milli Savunma Bakanlığı da Muğla Valiliğinin talebi üzerine yangın söndürme çalışmalarına destek için iş makinesi, yangın söndürme araçları ve personel görevlendirildiğini açıkladı.

Bölgeden çok sayıda gönüllü vatandaşın da dağlık ve engebeli bölgede ekiplere yardım ettiği bldirildi.

İlgili haber: 30 OGM yetkilisi hakkında suç duyurusu: Yangınların söndürülmesini imkansız hale getirdiler
İlgili haber: Geçen yıl ‘hurda’ denilen THK’nin yangın söndürme uçakları bu yıl kullanılacak

Kirişçi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha sonra helikopterle yangın bölgesinde incelemede bulundu.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, gece saatlerinde son durumu, Yangına tüm ekipler havadan ve karadan müdahalede bulunuyor. Tek amacımız bir an önce kontrol altına almak. Maalesef ki en büyük olumsuzluğumuz şu anda rüzgarın oldukça şiddetli olması” açıklamasıyla aktardı. CHP Muğla milletvekili Burak Erbay da gece saatlerinde yangın bölgesine giderek ‘gece görüş helikopteri’ çağrısı yaptı.

AFAD’dan yapılan açıklamada da “Burdur, Aydın, Denizli ve Antalya‘dan AFAD ekiplerinin görevlendirildiği ve Afyonkarahisar, Kütahya, İzmir ve Uşak‘taki ekiplerin teyakkuz haline geçirildiği belirtildi.

İlk belirlemelere göre üç farklı noktada çıktığı saptanan yangının nedenine ilişkin henüz net bir açıklama yapılmadı.

You may also like

Comments

Comments are closed.