KadınManşetSpor

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi 25 Kasım kapsamında kadın futbol turnuvası düzenledi

0

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin girişimi ile 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında İstanbul Kadıköy‘de 4 Aralık Cumartesi günü futbol turnuvası düzenlendi.

Kadınlar turnuva boyunca birlik, dayanışma ve mücadele mesajları verdi.

‘Sporda toplumsal cinsiyet rolleri kırılabilir’

Bu sene ikincisi düzenlenen ve gelenekselleşmesi planlanan turnuva Kadıköy Belediyesi’ne ait Selamiçeşme Özgürlük Parkı Tesisleri’nde yapıldı.

Turnuvaya Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin Kadın Futbol Takımı, Dostluk Veteran Kadın Futbol Takımı, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Kadın Futbol Takımı, Anadolu Kadın Gücü Futbol Takımı ve Galatasaray Lisesi Kadın Futbolcuları katıldı.

Kadınların, erkek egemen bir spor olan futbolda da varlık gösterebileceğini ve sporda toplumsal cinsiyet rollerinin kırabileceğini göstermek ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ne dikkat çekmek amacıyla düzenlenen turnuvada pek çok farklı yaş grubundan ve çalışma alanlarından katılımcılar yer aldı.

Sahadaki kıyasıya rekabetin yanı sıra, kadınlar birlik, dayanışma ve mücadele mesajları verdi. Turnuva bitiminde Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığı adına tüm takımlara madalya ve plaket dağıtıldı.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.