YerelEkolojiManşet

Maraş’ta yerleşim yerinin 470 metre uzaklığına kalker ocağı

0
Fotoğraf: BirGün

Maraş’ın Onikişubat ilçesi Dadağlı Mahallesi’nde Alpkar Madencilik tarafından orman arazisinde yapılması planlanan Kalker Ocağı için ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı verildi.

Birgün’den Gökay Başcan’ın haberine göre yerleşim yerlerinin yakınına yapılması planlanan kalker ocağı açık ocak yöntemiyle işletilecek ve cevheri çıkarmak için patlatmalar yapılacak. 4.65 hektarlık ruhsat alanı bulunan projenin bedeli ise 565 bin lira.

Saatte 15 kg toz

Yılda 500 bin ton kapasiteyle çalışması planlanan ocakta; patlatma, çıkarma, yükleme ve taşıma gibi işlemler nedeniyle saatte 15 kilogram toz meydana gelecek.

Orman arazileri içerisinde bulunan güney batısında 470 metre uzaklıktaki yerleşim yerleri bulunuyor. Çıkan toz çevredeki ağaçları ve yurttaşları olumsuz etkileyecek. Şirketin hazırladığı ÇED dosyasında tozun engellenmesi için sadece sulama yapılacağı belirtildi.

Ayrıca şirket, kalkeri çıkaracağı alanda bitkisel sıyırma işlemi yapacak. Yaklaşık 6 bin ton bitkisel toprağı sıyıracak olan şirket, başka bir yerde depolayacak.

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.