2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiye

Maraş depreminin bilançosu, Gölcük’ten daha ağır: Ölü sayısı 19 bin 388’e yükseldi

0

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 19 bin 388’e, yaralı kurtarılanların sayısının 77 bin 711’e ulaştığını açıkladı.

Malatya’da açıklamada bulunan Erdoğan, Malatya’ya ve Malatyalılara “geçmiş olsun” dileklerini ileterek milletçe tarihin en büyük doğal afetlerinden birinin yaşandığını vurguladı.

Türkiye’nin pazartesi sabah 04.17’de 7,7 ve dokuz saat sonra da 7,6 şiddetinde depremlerle sarsıldığını anımsatan Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli bu depremlerin 10 ilde çok ciddi yıkıma ve can kaybına sebep olduğunu aktardı.

Depremin vurduğu illerden birinin de Malatya olduğunu hatırlatan Erdoğan, dün ve önceki gün Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Gaziantep, Osmaniye ve Kilis‘i ziyaret ederek, maruz kalınan afetin büyüklüğünü bizzat yerinde tespit etme fırsatı bulduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün de önce Adıyaman‘ı ziyaret ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Milletçe yüreklerimizde yanan ateşi tarif edecek kelime bulamıyorum. Kayıplarımızın sayısı arttıkça maalesef üzüntümüz de katlanarak artıyor. Son tespitlerimize göre hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı ülke genelinde 19 bin 388’e, yaralı kurtarılanların sayısı 77 bin 711’e ulaştı. Ülkemizin dört bir yanından deprem bölgesine gelen sivil toplum kuruluşlarımız ve gönüllülerimiz sahada aktif çalışmaya devam ediyor. Ordumuz, polisimiz, jandarmamız gerek güvenlikle ilgili bir zafiyet olmaması gerekse yardım faaliyetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi için olağanüstü gayret sarf ediyorlar. Şu an 10 ilimizde yurt dışından gelen ekiplerle birlikte toplam 141 bini aşkın personel bilfiil görev yapıyor.”

AFAD ve diğer kurumların, depremzedelerin barınma ihtiyaçlarının süratle karşılanması için çadır, konteyner, prefabrik yapıların kurulumlarını gerçekleştirdiğini anlatan Erdoğan, “Kurumlarımız ve hayırseverler seyyar mutfak ve aşevleri aracılığıyla depremzedeler için yardım ekiplerimizle sıcak yemek sağlıyor.” dedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.