DünyaKadınManşetSpor

Maradona için yapılan saygı duruşuna kadın futbolcudan protesto

0

İspanya‘da 28 Kasım Cumartesi günü Viajes Interrias FF ve Deportivo Abanca kadın futbol takımları arasında oynanan hazırlık maçında 25 Kasım Çarşamba günü vefat eden ve futbolun efsane ismi kabul edilen Diego Armando Maradona için yapılan saygı duruşu futbolcu Paula Dapena tarafından protesto edildi.

Viajes Interris FF takımının oyuncusu olan 24 yaşındaki futbolcu sırtını protokole dönerek yere oturdu ve saygı duruşuna katılmayı reddetti.

‘İstismarcı biri için saygı duruşuna katılmadım’

Paula Dapena, maçtan sonra yaptığı açıklamada Maradona’nın yetenekli olduğunu ancak ‘yeteneklerinizin ötesinde değerleriniz de olmalı’ vurgusunu yaparak şu açıklamayı yaptı:

Irkçı, pedofil ve istismarcı biri için böyle bir saygı duruşu yapmayı reddettim. Bundan üç gün önce ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde bir anma yapıldı ama kurbanlar için saygı duruşu olmamıştı. O yüzden ben de kurbanlar için değil istismarcı biri için yapılan saygı duruşuna katılmak istemedim.

Paula Dapena

Maradona’nın ölümü sonrası Arjantin‘de üç günlük yas ilan edildi. Tüm dünyada yankı bulan ölümün ardından binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni sırasında arbede yaşandı. 60 yaşındaki futbolcunun ölüm nedeninin kronik kalp yetmezliğine bağlı akut akciğer ödemi olduğu açıklandı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.