EkonomiManşetTürkiye

Mansur Yavaş duyurdu: İhtiyaç sahibi aileler için ‘Kara Kış Destek Paketi’ geliyor

0

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ekonomik zorluklar yaşayan aileler için hazırladıkları Kara Kış Destek Paketi‘ni açıkladı.

Yavaş, başvuruda bulunan ailelere doğal gaz desteğinde bulunacaklarını, aralık ayında da 220 bin ailenin 500 TL’lik ayrıca mali destek alabilmesi için çalışmalara başladıklarını duyurdu.

‘Kara Kış Destek Paketi’mizle çetin ayları birlikte aşacağız’

Kara Kış Destek Paketi’yle ilgili açıklamalarda bulunan Yavaş, ayrıca yılbaşı itibariyle 20 bin civarında öğrencinin servis ücretlerini ödemeye başlayacaklarını da kaydetti:

Bugüne kadar 6 milyon tek yürek olduk. Hiç kimsenin bu kentte ‘Benim hiç kimsem yok mu?’ sorusunu cevapsız bırakmadık.

Cumhuriyetimizin başkentini iyiliğin de başkenti haline getirdik. Bir yandan kuraklık, bir yandan pandemi süreci, bir yandan da ekonomik koşullar nedeniyle hemşehrilerimizin büyük bir kısmının çeşitli zorluklar yaşadığını biliyoruz. Bu sorunu aşmak için yeni bir sayfa açıyor, ‘Kara Kış Destek Paketi’mizi açıklıyoruz.

Yeni destek paketimizde bize başvuran ihtiyaç sahibi ailelerimize doğal gaz desteğinde bulunacağız. Bu desteğe başvuru durumuna göre 400 milyon lira civarında bütçe ayırırken, aralık ayında 220 bin ailemizin Başkent Kartı’na 500 liralık ayrıca destek tutarını yatırması için çalışmalarımıza başladık.

Tüm bunların yanında yılbaşından itibaren sosyal yardım alan her ailemizin Başkent Kartı’yla günlük birer ekmek ve aylık birer kilo et alabilmeleri için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.

Yılbaşından itibaren 20 bin civarında evladımızın da servis ücretlerini ödemeye başlayacağız. Hiçbir çocuğumuz yatağa aç girmesin, kimse aç ve açıkta kalmasın diye hazırladığımız Kara Kış Destek Paketi’mizle çetin ayları birlikte aşacağız. Güneşli günlere hep birlikte ulaşacağız.”

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.