KentManşetYerel

Mansur Yavaş, 2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü’nü aldı

0

Belediye Başkanları Vakfı’nın (City Mayors Foundation) düzendiği World Mayor (Dünya Belediye Başkanı) organizasyonunda 2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü’nü aldı.

Vakfın açıklamasında Yavaş’ın bu ödüle layık görülmesinin gerekçesi olarak “Halkın güvenini ve şeffaflığı önceleyen bir yönetim anlayışı sergiledi. Avrupa ve Asya’nın büyük başkentlerine eşit bir metropol inşa etme vizyonu ortaya koydu. Yolsuzlukla cesaret ve inançla mücadele etti” denildi.

‘Ankara halkı Yavaş’a inanıyor’

Vakıftan yapılan açıklamada “Toplumun yoksul ve dezavantajlı kesimlerini destekledi. Temiz suya ve yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor. Bağlantıları zayıf olan bölgelere internet erişimi sağladı. Binlerce referans ve yoruma bakıldığında Ankara halkı ve Türkiye’den pek çok kişi Mansur Yavaş’ın Ankara’yı dünyanın en büyük başkentlerinden biri haline getireceğine inanıyor” ifadeleri kullanıldı.

Mansur Yavaş ise “Bu başarı Mansur Yavaş’a ait değil, 6 milyon Ankaralının. Sizlerin adına bu ödülü alacağım” dedi.

Belediye Başkanı ödülü iki kişiye verildi

Dünya Belediye Başkanı organizasyonu kapsamında Dünya Belediye Başkanı Ödülü ise iki isme birden verildi. Hollanda’dan Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Hukaleb ile Fransa’dan Grigny Belediye Başkanı Philippe Rio ödülü ortak kazanan iki isim oldu.

Bu yıl 2021 Dünya Belediye Başkanı Projesi, Dünya Belediye Başkanı Ödülü’ne ek olarak, yedi farklı kategoride daha belediye başkanlarını ödüle layık gördü.

More in Kent

You may also like

Comments

Comments are closed.