ManşetTürkiye

Manevi rehber sayısı açıklanmıyor: Değerler Eğitimi Programı uygulanıyor…

0

Kimsesiz çocuklar için kurulan ve kurulduğu günden bu yana yolsuzluk ile dinsel dayatma iddialarının merkezinde yer alan Sevgi Evleri’ne yönelik Diyanet çıkarmasına sır perdesi çekildi.

BirGün‘den Mustafa Bildircin‘in aktardığına göre; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Sevgi Evleri’ndeki manevi rehber sayısı kaçtır?” sorusunu önce görmezden geldi, daha sonra ise “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na sorun” şeklinde yanıtladı. Bakanlık ise manevi rehber sayısını açıklamaktan kaçınarak, “Çocuklara yönelik Değerler Eğitimi Programı uygulanmaktadır” yanıtını verdi.

‣Diyanet üniversite yurtlarına 922 ‘manevi rehber’ atadı
‣Manevi danışmana beş yıldızlı otel, psikologlara uzaktan eğitim
‣KYK yurtlarında danışmak: 618 din görevlisi, 50 psikolog

CHP Milletvekili Murat Bakan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca Sevgi Evleri’nde görevlendirilen manevi rehber sayısını Şubat ayında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu. Oktay’ın yanıtında Sevgi Evleri’ndeki Diyanet personeli sayısı sır gibi saklandı. Oktay, Bakan Derya Yanık’ı adres gösterdi.

Sorusuna yanıt alamayan CHP’li Bakan, mayıs ayında önergesini yineledi. Oktay bu kez, sorunun yanıtı için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nı adres gösterdi.

Bakan Yanık da Manevi Rehber sayısını açıklamazken yanıtında, “Değerler Eğitimi programının çocuk bakım kuruluşlarında etkin ve standart bir şekilde ve bir program dahilinde yürütülmesi konusunda İl Müdürlüklerimiz ile İl Müftülüklerinin koordinasyonunda çalışmalar gerçekleştirilmekte ve sürecin takibi yapılmaktadır” ifadesi kullanıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Sevgi Evleri’ne yönelik çalışmalarda başı çekiyor. Başkanlık ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında 2018 yılında imzalanan protokol kapsamında Sevgi Evleri’nde, “Değerler Eğitimi Protokolü” programları başlatılmıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.