EkolojiManşet

Manavgat’ta orman yangınında ölen vatandaşların sayısı üçe yükseldi

0
Fotoğraf: DHA

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), Antalya‘nın Manavgat‘ın farklı noktalarında dün öğle saatlerinde çıkan ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan orman yangınında, yaşamını yitirenlerin sayısının üçe yükseldiğini söyledi.

Açıklamada 122 vatandaşın da yangından ve dumanlardan etkilendiği, 58 vatandaşın ise tedavilerinin devam ettiği belirtildi. Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, Oymapınar Barajı‘nda mahsur kalan 10 vatandaşın kurtarıldığı bilgisini paylaştı.

Fotoğraf: AA

Yangın kontrol altına alınamadı

Konya Emniyet Müdürlüğü‘nün resmi sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda, dün başlayan yangının henüz kontrol altına alınamadığı hatırlatıldı.

Yangın dolayısıyla bölgeye seyahat edeceklerin uyarıldığı duyuruda, “Antalya’ya seyahat edecek vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayabilmek amacıyla Antalya-Akseki yolu zaman zaman trafiğe kapatılmaktadır. Kapatılması halinde, vatandaşlarımızın Antalya-Konya şehirler arası seyahati Beyşehir üzerinden sağlanmaktadır” bilgisi verildi.

Manavgat ve Akseki ilçelerindeki yangınlara havadan ve karadan müdahale sürüyor.

10 hasta başka hastaneye nakledildi

Manavgat Devlet Hastanesi ile ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hastanede yoğun bakımda entübe durumunda olan 10 hastanın başka hastaneye nakledildiğini söyledi:

Manavgat Devlet Hastanesi yoğun bakımda entübe durumunda olan 10 hasta tedbir amaçlı başka hastaneye nakledilmiştir. Manavgat Devlet Hastanesi yangınla alakalı herhangi bir tehlikeyle karşı karşıya değildir. Hizmetine devam etmektedir.”

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.